TOSHIBA QOSMIO F750 3D

Toshiba je nedavno predstavila novi laptop namenjen ljubiteljima 3D tehnologije. Reč je o modelu Toshiba Qosmio F750 3D, a posebno je zanimljivo što je reč o prvom laptopu koji može istovremeno prikazivati 2D i 3D sliku. To znači da u jednom prozoru možete gledati film u 3D tehnologiji, dok u drugom prozoru pretražujete internet u potrazi za slikama glavne glumice, na primer 🙂 Pored toga, da bi videli 3D sliku, nisu vam potrebne naočare, što je još jedna, i to velika, prednost koju ima Qosmio F750 3D u odnosu na druge laptopove sa 3D tehnologijom.

 

Toshiba Qosmio F750 3D

 

Da bi povećala komfor pri uživanju u 3D sadržajima, Toshiba je razvila tehnologiju koja koristeći web kameru detektuje položaj vašeg lica i prilagođava prikaz slike tako da korisnik ima maksimalni 3D efekat. Zvuči sjajno, a videćemo kako će se pokazati u praksi kada laptop postane komercijalno dostupan, u trećem kvartalu ove godine. Po onome što se sada zna, izgleda da je problem ako više od jedne osobe želi da gleda 3D sadržaj, jer se prikaz optimizuje samo za jednu osobu.

 

Toshiba Qosmio F750 laptop

 

Od ostalih bitnih stvari vredi pomenuti da će Toshiba Qosmio F750 serija laptopova imati Intel Core i5 i i7 procesore. NVIDIA GeForce GT 540M grafičku kartu i harman/kardon zvučnike.

 

Toshiba Qosmio F750 notebook

 

DOPUNA: Naš test Toshibe Qosmio F750 možete pročitati OVDE.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *