NOVITETI IZ ASUSA

Asus je nedavno predstavio P30A, poslovni laptop impresivnih karakteristika. P30A je dobitnik Red Dot nagrade za dizajn, a pored lepog izgleda odlikuje se i kvalitetnim kućištem sa ojačanjima od legura magnezijuma. Anti glare ekran sa LED pozadinskim osvetljenjen je dijagonale 13,3 inča, a ceo laptop sa četvoroćelijskom baterijom i optičkim uređajem teži samo 1,5 kg. Tastatura je otporna na polivanje tečnošću, a nije izostala ni aktivna zaštita hard diska. Inače, diskovi su veoma brzi, a njihove ploče rotiraju brzinom od 7200 obrtaja u minutu. Procesor je iz Core 2 Duo SU serije koja se odlikuje veoma malom potrošnjom.

 

Asus P30A laptop

 

Kao i cela nova P serija, i Asus P30A je opremljen "Intel Anti-theft PC Protection" tehnologijom. Ova tehnologija je fleksibilna i omogućava korisniku da unapred definiše po kojim kriterijumima će laptop detektovati krađu i koje akcije će preduzeti. Ovim se sprečava zloupotreba poverljivih podataka na laptopu, što je poslovnim korisnicima od izuzetne važnosti.
Potpuno drugu ciljnu grupu ima ASUS K serija laptopova. Okrenuta pre svega zadovoljenju multimedijalnih potreba, ASUS K serija ‘Domino Collection’ stavlja naglasak na vrhunski prikaz slike i besprekoran zvuk za koji su zaduženi kvalitetni Altec Lansing zvučnici. Što se osnovnih komponenti tiče, postoje razne kombinacije koje uključuju Intel i AMD procesore, kao i Nvidia i ATI grafičke karte. Pojedini modeli, kao što su Asus K51AB i K70AB će privući veliku pažnju ljubitelja igara zbog brze Radeon HD4860 grafičke karte.

 

Asus K serija

 

Poseban naglasak je stavljen na sistem za hlađenje, pa Asus tvrdi da se ni nakon višečasovnog intenzivnog rada deo kućišta na koji se oslanjaju dlanovi neće prekomerno zagrejati.

 

Asus K50

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *