NOVI LENOVO TABLET I LAPTOP RAČUNARI

Lenovo je ove godine imao zapaženu ulogu na CES-u, a predstavljena je široka paleta računara. Bilo je tu svega, od atraktivnih LePad tablet i U1 Hybrid uređaja, preko moćnih laptopova, do zanimljivog rešenja pod nazivom Lenovo Enhanced Experience 2.0 koje omogućava neuporedivo brže pokretanje računara sa Windows 7 operativnim sistemom.
Lenovo tvrdi da njihovi laptopovi sa ovom optimizacijom i RapidBoot tehnologijom imaju i do 57% kraće vreme podizanja WIndowsa 7, a da se veliki napredak primećuje i prilikom gašenja računara. Moramo priznati da ovo zvuči sjajno i jedva čekamo priliku da isprobamo u praksi. Ovim rešenjem se diče IdeaPad Y560D, Y470 i Y570 koji spadaju u multimedijalne laptopove, ali i poslovni modeli iz IdeaPad V serije – V370, V470 i V570.

 

Lenovo ThinkPad X120e

 

Iako je bilo mnogo zanimljivih računara, najveću pažnju (ako izuzmemo tablet uređaje o kojima će kasnije biti više reči) je privukao Lenovo ThinkPad X120e. Ovaj moćni mališa poseduje AMD Fusion APU (Accelerated Processing Unit), što je oznaka iza koje se krije prvi AMD-ov proizvod koji objedinjuje procesor i grafičku kartu u jednu celinu. AMD Fusion se već dugo očekuje, a po svemu sudeći će doneti velika poboljšanja, naročito u segmentu multimedijalnih mogućnosti ultra tankih i lakih laptopova. Najlepše u svemuje što autonomija neće biti žrtvovana, pa će Lenovo ThinkPad X120e moći da radi na bateriji i preko šest sati.

 

Lenovo LePad tablet

 

Ljubitelje avangardnih uređaja su privukli Lenovo LePad tablet i IdeaPad U1 Hybrid. LePad ima ekran dijagonale 10 inča, Qualcomm Snapdragon procesor i Android operativni sistem. Prava magija nastaje kada se LePad priključi na IdeaPad U1 bazu, jer tada postaje laptop. Naime, U1 ispod tastature krije Intel CULV procesor i Windows 7 Home Premium operativni sistem. Faktički, dobijate dva računara u jednom, pa možete koristiti najbolje od oba sveta.

 

Lenovo U1 Hybrid

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *