THINKPAD YOGA – LAPTOP SA TASTATUROM KOJA SE UVLAČI

Lenovo Yoga vam je verovatno poznata jer je reč o laptopu koji se rotacijom ekrana za skoro 360 stepeni pretvarao u tablet. Lenovo je ove godine predstavio dva nova modela, od kojih ćemo ovog puta o ThinkPad Yoga laptopu. Ono što ga čini jedinstvenim je uvlačenje tastature kada je u tablet režimu rada. Naime, i pored generalno pozitivnih utisaka koje su imali korisnici starijeg modela, opšta ocena je bila da osećaj pri radu u tablet režimu nije baš najbolji jer se prsti sa donje strane oslanjaju na tastere. Zato je Lenovo pribegao zanimljivom rešenju. Kako vi rotirate displej tako se tasteri uvlače, pa je osećaj koji imate kada držite laptop mnogo bolji.

Tastatura pre uvlačenja

THINKPAD YOGA keyboard

Tastatura posle uvlačenja

Lenovo ThinkPad Yoga tastatura

Sve će vam biti mnogo jasnije ako odgledate video (uvlačenje tastature je negde na polovini, ali video nije dugačak pa možete odgledati sve).

{youtube}3ZQhczZdQks&6373694=1{/youtube}

Da podsetimo, zahvaljujući specijalno dizajniranim šarkama Lenovo ThinkPad Yoga može raditi u nekoliko  položaja, odnosno režima. Prvi je klasičan Laptop mod, drugi je Stand mod, treći Tent, a četvrti Tablet. Slike će vam dočarati o čemu je reč.

Lenovo ThinkPad Yoga

 

Laptop mod

Lenovo ThinkPad Yoga laptop

 

Stand mod

Lenovo ThinkPad Yoga stand

 

Tent mod

Lenovo ThinkPad Yoga tent

 

Tablet mod

Lenovo ThinkPad Yoga tablet

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *