LENOVO THINKPAD X1

O Lenovo ThinkPad X1 laptopu se dosta šuškalo ovih dana, a sad su dostupne i zvanične informacije. Reč je o vrhunskom laptopu. Sa debljinom od oko 17 mm spada među najtanje laptopove sa ekranom dijagonale 13,3 inča, a to posebno dobija na težini kada se zna da koristi Intel Core i3 i i5 procesore standardnog napona. Od ostalih karakteristika vredi pomenuti veoma svetli ekran (350 NIT, naspram standardnih 220), koji je pokriven Corning Gorilla staklom koje je izuzetno otporno na oštećenja. Ovo staklo se inače koristi i na brojnim novim tablet uređajima.

 

Lenovo ThinkPad X1 laptop

 

Sa težinom od 1,72 kg, Lenovo ThinkPad X1 ne spada među najlakše 13-ice, ali se unutar magnezijumskog kućišta nalaze metalna ojačanja, što opravdava ovih par grama više.
Tehnologija koja će se posebno dopasti poslovnim korisnicima je RapidCharge koja omogućava punjenje baterije i do 2,5 puta brže nego što je to bio slučaj do sada. Tako se sada baterija napuni do 80% kapaciteta za samo 30 minuta.

 

Lenovo ThinkPad X1

 

Naravno, tastatura je otporna na prosipanje tečnosti, a ima i pozadinsko osvetljenje.
Za kraj smo ostavili podatak koji će vas iz maštarija vratiti u realnost. Cena za osnovni ThinkPad X1 model će biti 1700 evra.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *