LENOVO THINKPAD TABLET

Lenovo je danas predstavio prvi tablet iz čuvene ThinkPad serije. Kao što se moglo i pretpostaviti, Lenovo ThinkPad tablet je namenjen poslovnim korisnicima, mada će svojim mogućnostima verovatno privući i mnogo druge napredne korisnike. Što se osnovnih karakteristika tiče, nema nekih iznenađenja – pokreće ga NVIDIA Tegra 2, ima ekran dijagonale 10 inča i rezolucije 1280×800 piksela, a operativni sistem je Android 3.1 Honeycomb. Ono po čemu se razlikuje od drugih tableta ove dijagonale jesu digitalna olovka i sigurnosni sistemi.

 

Lenovo ThinkPad tablet

 

Zahvaljujući digitalnoj olovci možete hvatati beleške koje će biti konvertovane u tekst, bez potrebe za prekucavanjem. Napredni sigurnosni sistemi obuhvataju softver protiv krađe i mogućnost da se tablet računar onesposobi putem programa Computrace ako je izgubljen ili ukraden.

 

ThinkPad tablet

 

Od ostalih karakteristika ThinkPad tableta, pomenućemo USB i mini-HDMI portove, kao i čitač SD kartica. Težina uređaja je ne tako malih 750 grama. Zanimljiv dodatak predstavlja ThinkPad Tablet Keyboard Folio, tastatura koja olakšava kucanje, a prilikom transporta i štiti uređaj.

 

ThinkPad tablet

 

Osnovni model sa WiFi mogućnošću, 16 GB memorije i bez olovke će koštati oko 450 evra, dok ćete za olovku morati da doplatite 25 evra. U Srbiji će se Lenovo ThinkPad tablet u prodaji naći u drugoj polovini septembra, a garancija je godinu dana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *