LENOVO IDEAPAD YOGA

Počeo je ovogodišnji CES, a broj zanimljivih proizvoda prevazilazi sva očekivanja. Pažnju nam je privukao neobičan proizvod sa nesvakidašnjim imenom – Lenovo IdeaPad YOGA. Lenovo ga definiše kao multimode laptop, a Yoga u sebi objedinjuje laptop i tablet. Probaćemo da opišemo ovaj inovativni proizvod, ali vam toplo preporučujemo da pogledate i priloženi video.

{youtube}Yz2R9y9ZvkA{/youtube}

Na prvi pogled, reč je o tankom, ali ipak običnom laptopu. Ono što se ne vidi na prvi pogled je da ima ekran osetljiv na dodir, dijagonale 13,3 inča i rezolucije 1600×900. Šarke su konstruisane tako da omogućavaju potpunu rotaciju ekrana, tako da ga možete preklopiti. U tom položaju ceo uređaj podseća na veliki tablet.

 

Lenovo IdeaPad YOGA

 

Za razliku od sličnih uređaja koji su ranije postojali, kod Lenovo YOGA laptopa tastatura u preklopljenom položaju ostaje sa spoljne strane, što nije baš najsrećnije rešenje. Lenovo predlaže nekoliko modova korišćenja, u zavisnosti od toga šta želite da radite. Moramo priznati da nam se YOGA koncept veoma dopao, pa jedva čekamo da se pojavi u prodaji.

 

Lenovo YOGA

 

Lenovo IdeaPad YOGA je zasnovana na Intel platformi, a operativni sistem je Windows 8. Zato je i datum prodaje vezan za početak prodaje Windowsa 8, što znači da ćemo na ovaj zanimljivi laptop-tablet morati da sačekamo do jeseni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *