HP CARE PACK – PRODUŽENJE GARANCIJE

S obzirom da se često postavlja pitanje produženja garancije kod laptopova, odlučili smo da vam pružimo malo više informacija o tome. Za početak ćemo pričati o HP laptopovima. Produženje garancije je usluga koju HP označava imenom HP Care Pack, a pored prenosnih računara odnosi se i na druge njihove proizvode, kao što su desktop računari, iPAQ uređaji i monitori. Pored toga što obezbeđuje produženje trajanja garancije, HP Care Pack nudi i različite opcije servisnih usluga.
Dodatna garancija se može kupiti u bilo kom trenutku (u toku trajanja osnovne garancije), a njeno važenje počinje kad istekne osnovna garancija. Veoma je važno da kada korisnik kupi HP Care Pack, u bilo kom prodajnom objektu u kom se prodaju HP računari, svoj Care Pack i registruje. Produžena garancija će važiti samo ako je registrovana na zvaničnom HP internet sajtu www.itrc.hp.com.
Korisnicima u Srbiji je na raspolaganju nekoliko opcija HP Care Pack-a:
Return to HP, odnosno Return to Depot, je najčešća varijanta na našem tržištu, koja podrazumeva da korisnik sam odnese svoj uređaj u servis na popravku.
Pick-Up & Return, takođe uobičajena varijanta, koja podrazumeva da po prijavi kvara, kurir dođe kod korisnika i odnese uređaj u servis. Nakon što serviseri poprave uređaj, kurir ga vraća korisniku.
Next Business Day (NBD) Onsite je opcija koja podrazumeva da serviser dođe kod korisnika i proveri da li može na licu mesta da otkloni kvar; ako ne može, on odnosi uređaj u servis i tamo ga popravi, a zatim vraća korisniku.
Travel NBD Onsite, odnosno Global Next Day Onsite, omogućava korisnicima servisiranje uređaja i van zemlje u kojoj je uređaj kupljen.
Data Media Retention (DMR) omogućava korisniku da zadrži hard disk i ako je pokvaren, i da dobije novi. Ovo je posebno značajno za korisnike koji rade u nekoj Vladinoj instituciji ili sličnim ustanovama, gde je poverljivost podataka izuzetno važna.
Post Warranty Service omogućava produženje trenutno važeće garancije sa Care Pack-om za još godinu dana.
Verovatno vas najviše interesuje cena, a ona zavisi od mnogo faktora. Za najčešće korišćene varijante se kreće od 30 do 100 evra. Produženje garancije sa jedne na tri godine za najpopularnije modele (HP 6730s, 6735s, 6830s, 530, 550…) je oko 60 evra.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *