ASUS U SERIJA LAPTOPOVA

Asus neumorno izbacuje nove modele u postojećim serijama, ali i potpuno nove serije laptopova. Pažnju nam je ovog puta privukla Asus U serija, čiji su dizajneri inspiraciju našli u leptirima, što će reći da su u pitanju tanki i lagani laptopovi koji se odlikuju jednostavnim i privlačnim dizajnom, ali srećom bez negativnih posledica na funkcionalnost i performanse.

 

Asus U laptop
 
Asus U80

 

Asus laptopovi iz U serije nemaju krila, ali će i bez toga sigurno privući pažnju javnosti. Tastatura podseća na onu sa proslavljenog MacBook Air-a. U20A je najmanji laptop iz ove serije i ima ekran dijagonale 12,1 inč, Intel Core 2 Solo procesor male potrošnje (ULV) i integrisanu grafiku, a težak je 1,78 kg. Tu su i veći modeli – UX30 (13,3 inča – težina samo 1,6 kg), U80V i U81A (14 inča), kao i U50G i U51Vg (15,6 inča). Zajedničko za sve njih (osim U20) je da su proporcije ekrana 16:9, sa LED pozadinskim osvetljenjem. Grafiče karte će se kretati u rasponu od integrisane Intelove X4500MHD, preko Nvidia GeForce G105M, do ATI Radeon HD4570.

 

Asus UX50

 

Ni zvučni aspekt nije zanemaren, pa će se u U seriju ugrađivati zvučnici poznatog proizvođača Altec Lansinga, sa SRS Premium Sound tehnologijom. Naravno, tu je i neizbežni Express Gate, mini operativni sistem koji se podiže za manje od 10 sekundi.
Asus tvrdi da je kod ove serije posebna pažnja posvećena detaljima (pojedini modeli će imati tastaturu sa pozadinskim osvetljenjem, na primer), u šta ćemo se, nadamo se, uskoro i sami uveriti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *