ASUS TABLET UREĐAJI

ASUS je na ovogodišnjem CES-u (Consumer Electronics Show) u Las Vegasu predstavio 4 veoma zanimljiva tablet uređaja – Eee Slate EP121, Eee Pad Slider, Eee Pad Transformer i Eee Pad MeMO. Razlike među njima nisu samo u izgledu, već i „ispod haube“. Dok se Eee Slate EP121 zasniva na dobro poznatoj Intel-Windows kombinaciji, preostala tri imaju Android 3 operativni sistem. Što se veličine ekrana tiče, najmanji ima 7 inča, a najveći 12.

ASUS Eee Slate EP121

Prvi će se na tržištu pojaviti ASUS Eee Slate EP121, sa ekranom dijagonale 12 inča, Intel Core i5 Low Voltage procesorom i Windows 7 Home Premium operativnim sistemom.

 

ASUS Eee Slate EP121

 

Ekran je osetljiv na dodir i omogućava rad prstima (multitouch) i priloženom olovkom. Rezolucija mu je 1280×800 piksela, a ugao gledanja čak 178 stepeni. U prodaji će biti više varijanti, a razlikovaće se po veličini SSD-a (32 ili 64 GB) i količini memorije (do 4 GB). Svi ASUS Eee Slate EP121 tablet računari će imati 802.11n Wi-Fi, Bluetooth 3.0, kameru (2 MP), dva USB 2.0 porta za povezivanje standardnih PC periferijskih uređaja, kao i mini-HDMI za povezivanje sa eksternim ekranima velike dijagonale. Eee Slate će biti moguće povezati sa Bluetooth tastaturom.

 

ASUS Eee Slate EP121 tablet

 

U prodaji će se naći tokom februara, ali još uvek nije poznato da li će ga i kada biti i na našem tržištu.

 

ASUS Eee Pad Slider

Eee Pad Slider je zanimljiva kombinacija klasičnog laptop i tablet uređaja. Ispod IPS kapacitivnog ekrana osetljivog na dodir dijagonale 10 inča krije se klizna QWERTY tastatura koja omogućava brzo i udobno kucanje.

 

ASUS Eee Pad Slider tablet
 
ASUS Eee Pad Slider

 

Eee Pad Slider je zasnovan na NVIDIA Tegra 2 platformi, što garantuje vrlo dobre performanse. Poseduje dve kamere, jednu na prednjoj (1,2 MP) i jednu na zadnjoj (5 MP) strani. Operativni sistem je Android 3.

 

ASUS Eee Pad Transformer

Iako fizički primetno drugačiji, Transformer ima dosta sličnosti sa Slider-om. Zajedničke tačke su im 10-inčni ekran osetljiv na dodir, NVIDIA Tegra 2, Android 3 operativni sistem i dve kamere.

 

ASUS Eee Pad Transformer

 

Opcioni „docking station“ pretvara Transformer u punokrvni notebook sa QWERTY tastaturom i produženom autonomijom koja traje i do 16 sati. ASUS Eee Pad Transformer ima mini-HDMI port, pomoću kog se lako može povezati sa velikim monitorom ili TV-om, i prikazati video pune HD rezolucije.

   

ASUS Eee Pad MeMO

Eee Pad MeMO je kombinacija pametnog telefona i tablet uređaja. Ekran osetljiv na dodir je dijagonale 7 inča, pa ceo uređaj može stati u džep jakne.

 

ASUS Eee Pad MeMO

 

I kod njega je operativni sistem Android 3, a od dodatnih elemenata treba pomenuti Micro HDMI port i mogućnost reprodukcije videa u punoj HD rezoluciji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *