ACER ICONIA – LAPTOP SA DVA EKRANA

Acer je nedavno predstavio veoma zanimljiv uređaj – Acer Iconia, laptop sa dva ekrana i bez tastature, bar one fizičke. Iconia poseduje dva multitouch ekrana dijagonale 14 inča, Intel Core i5 procesor, do 4 GB memorije i hard disk kapaciteta do 750.

 

Acer Iconia

 

Dodirivanjem ekrana sa svih pet prstiju pozivate poseban meni koji olakšava korišćenje avangardnog laptopa kao što je Iconia.

 

Acer Iconia notebook

 

Sadržaj ekrana možete prilagođavati vašim potrebama, pa se tako na jednom može nalazi album sa umanjenim sličicama, a na drugom jedna uvećana slika. Ako surfujete, možete na oba ekrana prikazati sadržaj sajta, što će smanjiti potrebu za vertikalnim skrolovanjem. Naravno, ako želite da unesete neki tekst, na donjem ekranu će se iscrtati tastatura, po kojoj možete "kucati".

 

Acer Iconia laptop

 

Iako izgleda fantastično, Acer Iconia nije savršen laptop i traži privikavanje. Problem je što mahinalno spuštanje prstiju bilo gde po ekranu izaziva neželjenu reakciju, pa se treba navići da spuštate dlanove pored uređaja. Pored toga, dva ekrana troše mnogo, pa je pitanje kolika će biti autonomija.
Ako i pored svega ovoga želite da Acer Iconia bude vaša, vreme je da razbijete kasicu-prasicu jer ovaj vanserijski laptop košta oko 1500 evra. U prodaji će se pojaviti krajem januara, ali za sada nema najava da će ga biti i na našem tržištu.

{youtube}UvwBF-CzUek{/youtube}

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *