ACER ASPIRE S3 ULTRABOOK

Ultrabook računari dolaze. Tako bi se najlakše mogao opisati talas vesti koji nas zapljuskuje ovih dana. Ultrabook je koncept veoma tankih i lakih, a opet moćnih prenosnih računara. Dovoljno je reći da Intel u promociju ovog koncepta planira uložiti 300 miliona dolara. Među prvima koji je prikazao uređaj iz ultrabook kategorije je Acer, a model nosi oznaku Acer Aspire S3. Zanimljivim ga čini to što je debeo samo 13 mm i težak oko 1,4 kg, a sve to uz dijagonalu ekrana od 13,3 inča. Zaista impresivno.

 

Acer Aspire S3 ultrabook
 
Acer Aspire S3

 

Uz to, Acer Aspire S3 ultrabook se diči i Acer Green Instant On tehnologijom koja omogućava, po rečima proizvođača, da iz "sleep" stanja računar postane operativan za oko 1,5 sekundi, dok mu za buđenje iz "deep sleep" stanja treba oko 6 sekundi. U "deep sleep" režimu računar može biti i do 50 dana, pre nego što se baterija potpuno isprazni. Srećnici koji su imali priliku da vide S3 na delu kažu da je realnija cifra oko 3 sekunde za buđenje iz "sleep" moda, što je u svakom slučaju impresivan podatak.
Očekivano vreme autonomije je do 7 sati, a koristiće se najnoviji Intel Core procesori. Kućište je izrađeno od legure magnezijuma i aluminijuma, pa je i čvrstina na zavidnom nivou.

 

Acer S3

 

Na tržištu Srbije se očekuje za par meseci, a cena će se, u zavisnosti od konfiguracije, kretati od 800 do 1200 evra.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *