ASUS TRANSFORMER BOOK V – UREĐAJ SA 5 MODOVA RADA

ASUS je na ovogodišnjem Computexu imao ubedljivo najzapaženiji nastup od svih izlagača, a najveću pažnju je privukao ASUS Transformer Book V. Ovaj neobični uređaj ASUS definiše kao prvi 3-u-1 uređaj sa 5 modova rada. U prevodu, reč je o Android telefonu koji se ubacuje u Windows tablet, koji se onda kači na mobilni dock (tastaturu). Prosto, zar ne? 🙂 Srećom tu su i slike pa će vam sve biti jasnije.

ASUS Transformer Book V
Ovaj koncept neodoljivo podseća na poznati ASUS PadFone, ali se ovog puta otišlo i korak dalje, jer su iskombinovani Android i Windows uređaji. Da pojasnimo kako sve to funkcioniše. Osnovu čini uređaj koji podseća na bilo koji drugi ASUS Transformer sa Windows operativnim sistemom. Sva „pamet“ se nalazi u tablet delu, a dock je u suštini tastatura sa dodatnim konektorima. Tablet pokreće Intel procesor sledeće generacije (još nije zvanično predstavljen), a ekran je dijagonale 12,5 inča. Na poleđini tableta se nalazi ležište u koje se ubacuje klasični Android telefon. Telefon ima ekran dijagonale 5 inča. Tako možete birati da li želite da koristite Windows ili Android laptop (svi delovi spojeni), Windows ili Android tablet (bez docka) ili Android telefon. Ukupno postoji pet modova rada, po čemu je uređaj i dobio ime.

ASUS Transformer Book V
Zanimljivo je da u Windows režimu rada sadržaj ekrana telefona (kada je ubačen u ležište) možete videti kao poseban prozor, pa čak putem ekrana tableta možete zadavati komande telefonu i pokretati njegove aplikacije.
Koncept je definitivno jedinstven i ASUS Transformer Book V ima puno potencijala, ali i određena ograničenja. Cena za sada nije poznata, što i ne čudi jer je prikazani uređaj više demonstracija koncepta i na tržištu se ne očekuje pre kraja godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *