TOSHIBA SATELLITE P750

Toshiba Satellite P750 je lep primer kako puke specifikacije mogu da prevare i navedu na pogrešan zaključak. Kada smo prvi put bacili pogled na specifikaciju i cenu, kroz glavu nam je prošlo – skupo. Sada, posle detaljnog testiranja za Toshibu Satellite P750-10E možemo reći da košta dosta, ali da je skupa… teško.

 

Satellite P750 tekstura

Satellite P750 ćemo najlakše opisati ako kažemo da je dizajn inspirisan crnim somotom. Linije nejednake širine su naizmenično sjajne i mat, a reljefna površina dodatno pojačava vizuelni efekat, pa se slobodno može reći da je ovo jedan od zanimljivijih laptopova, kada je dizajn u pitanju. Naravno, kao i svaki drugi dizajn koji odskače od proseka i ovaj će pratiti podeljena mišljenja. Od crne reljefne plastike su izrađeni poklopac, oslonac za dlanove, površine oko tastature, pa čak i delovi kućišta između tastera. Čvrstina konstrukcije je sasvim solidna i sa te strane nemamo primedbi.

Toshiba P750

Tastatura zaslužuje sve pohvale. Nema nikakvog ugibanja, pune je veličine, kursorski tasteri su jasno izdvojeni, a i numerički deo je pune veličine. Da ne bude sve savršeno zaslužan je Space taster koji je dosta manji od onoga što smo navikli da viđamo.
Iznad tastature se nalaze Power taster i niz senzorskih tastera koji imaju sledeću namenu: Eco mod on/off, Wireless on/off, programabilni taster, 3D (2D to 3D), Play/Pause, Mute, Volume -/+.
Nismo sigurni da li je to slučajnost ili je proizvođač tako hteo, ali testirani primerak se palio ne samo na Power nego i pritiskom na par senzorskih tastera.
Eco mod je Toshibina verzija Power Saving moda, a zanimljivo je što postoji i aplikacija koja na dijagramu u realnom vremenu pokazuje koliko vam laptop troši struje.
"2D to 3D" je zanimljiva tehnologija koja je implementirana u Toshiba video plejer, a omogućava konvertovanje 2D sadržaj u 3D i to "u letu". Problem je što nemaju svi modeli iz P750 serije odgovarajući ekran i 3D naočare, pa vam je za gledanje 3D materijala potreban i televizor sa podrškom za ovu tehnologiju. S obzirom na veoma mali broj ovakvih televizora koji su kod nas prodati, "2D to 3D" tehnologija će najverovatnije ostati neiskorišćena.

Toshiba Satellite P750 laptop

Senzorski tasteri svetle belom bojom, a isti efekat ima i linija koja sa gornje strane ograničava touchpad. Ovo omogućava lako snalaženje pri radu u mraku, a za one koji ne vole svetlosne efekte postoji i opcija u BIOS-u kojom se ova svetla isključuju.
Neposredno ispod tastature nalazi se taster za isključivanje touchpada. Površina tačpeda je jedva primetno hrapava, a preciznost je na veoma visokom nivou, i po tom kriterijumu P750 spada među najbolje ocenjene laptopove koje smo testirali u poslednje vreme. Naravno, poseduje multitač mogućnosti. Tasteri ispod tačpeda su prilično tihi, a zanimljivo je što je levi taster tiši od desnog.
Ekran je sasvim solidan u svim aspektima, mada bi se u ovoj cenovnoj kategoriji moglo očekivati i nešto iznad proseka. Vrlo dobri uglovi gledanja, uz poveći ugao otvaranja poklopca, omogućavaju lako pronalaženje optimalnog položaja za rad.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *