TOSHIBA SATELLITE L655

U poslednjih nekoliko meseci, Toshibina Satellite C serija je stekla priličnu popularnost, pre svega zahvaljujući niskoj ceni. Kvalitet je bio srazmeran ceni, a onima koji traže nešto više Toshiba je namenila L seriju. Toshiba Satellite L655-1GF je novi izdanak Toshibine kuhinje koji se od skora može pronaći u većim tech prodavnicama u Srbiji, a evo šta sve nudi.

 

Toshiba Satellite L655 laptop

 

Ovaj model pre svega krasi ne tako uobičajen izbor boja za Toshibu. Veći deo ovog laptopa je jarko crven, što je očigledno trend koji se sve više širi. Nama se veoma dopao šik dizajn, ali nešto drugo "devojci sreću kvari". Gotovo sve površine su glossy, što u prevodu na srpski znači otisci prstiju na svakom koraku. Srećom, tekstura koja se nalazi u osnovi ovih sjajnih površina dosta umanjuje uočljivost zaprljanosti, pa je ovo efekat sa kojim se ipak može živeti.

 

Toshiba L655

 

Posebno je simpatičan detalj tekstura na delu iznad tastature, jer je reljefna. Ivice su zaobljene što zaista lepo izgleda, a kombinacija crne i crvene boje je pun pogodak. Ako zanemarimo boju, L655 neodoljivo podseća na nedavno testiranu Toshibu Satellite C660.
Sam kvalitet izrade je znatno bolji u odnosu na C seriju koja je prilično „plastična“. Naravno, i ovde se koristi plastika kao primarni materijal, ali je ona znatno čvršća i kućište jednostavno bolje leži. Iako čvršća nego C serija, Satellite L ipak nije u rangu modela koji imaju poklopac od aluminijuma, pa se i na testiranom L655 poklopac primetno ugiba pri iole jačem pritisku. Ma koliko nepoželjna, ova pojava nije neočekivana u ovoj cenovnoj kategoriji.

 

Toshiba Satellite L655 notebook

 

Tastatura se prostire gotovo od ivice do ivice laptopa, pa su tasteri veoma veliki i sa relativno kratkim hodom,  pa je potrebno manje navikavanje. Jedna, možda i subjektivna, mana je zvuk koji proizvode jer kada se malo jače i brže pritiskaju zveckaju. Još jedan manji nedostatak je kraći Space taster dok su Shift, Backspace i Enter pristojne veličine. Kompletan numerički deo se podrazumeva, a ostavljeno je i dosta mesta za dlanove pa je kucanje ugodno i nema zamora u rukama. Iznad same tastature nema dodatnih multimedijalnih tastera, već se tu nalaze stereo zvučnici. Zvučnici su čist prosek, u skladu sa očekivanjima.
Touch pad se nalazi u istoj ravni sa kućištem, pa se samo zahvaljujući finoj neravnoj teksturi razlikuje od okoline. Nepostojanje izraženih ivica može dovesti do toga da vam prst često sklizne sa touchpada, tim pre što mu dimenzije i nisu velike, naročito visina. Šteta, jer bi na većem touchpadu bilo udobnije koristiti multitouch opciju. Preciznost je na visokom nivou, a dobru ocenu dobijaju i ogromni tasteri ispod touchpada. Odličnog su kvaliteta, sa veoma ugodnim i ne previše bučnim klikom, ali su glossy, pa su na njima vidljivi otisci prstiju. Jedan detalj nam se veoma dopao, a reč je o tasteru za isključivanje touch pada što u nekim situacijama može biti veoma korisno. Nalazi se neposredno iznad touchpada, ali je vešto uklopljen u okvir tastature, tako da su šanse da ga slučajno pritisnete minimalne.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *