TOSHIBA SATELLITE C660

U Toshibi veruju u "tehnologiju, dizajn i kvalitet". Složićemo se, odlična receptura! Naučeni da ništa ne uzimamo zdravo za gotovo, želeli smo se uveriti da od zvezde vodilje nije ostala samo nalepnica na kućištu, naročito kada je reč o jeftinim modelima. Zato se na našem testu našla Toshiba Satellite C660. Bacamo se na posao.

 Toshiba Satellite C660 laptop

O ukusima definitivno ne treba raspravljati, ali ako ne želite da pogrešite, obucite se jednostavno i izgledaćete više nego odlično. To je pokušala i Toshiba sa ovim modelom, ali je uspeh delimičan. Reljefna tekstura mat crnog kućišta, blago zaobljenih ivica, sa tastaturom u istoj boji i prepoznatljivim TOSHIBA logotipom na poleđini ekrana, odelo je nove Toshibe Satellite. Sam dizajn nije problematičan i ostavlja solidan utisak, ali je kvalitet upotrebljene plastike neuverljiv.

Satellite C660

Sve deluje pomalo jeftini, što ruku na srce nije iznenađujuće jer ovo i jeste najjeftinija serija Toshiba laptopova. Problem je što konkretan model zahvaljujući nešto moćnijim komponentama (pre svega Core i3 procesoru) cenovno ne spada među najjeftinije, pa je uočljiv mali nesklad između kvaliteta izrade i snage pojedinih komponenti. Čak i osrednji pritisak na poklopac izaziva primetno ugibanje, a i deo oko touchpada nije baš čvrst koliko bi se očekivalo. Sa druge strane, ovakav materijal je lak za održavanje jer otisci prstiju nisu preterano uočljivi.

Od konektora, Toshiba Satellite C660-12E na levoj strani ima VGA izlaz, LAN konektor, dva USB-a 2.0 i konektore za mikrofon i slušalice. Sa desne strane je samo optički uređaj, a sa prednje se nalazi čitač kartica. Već po dužini spiska se vidi da C660 ne obiluje konektorima, a nama su posebno zasmetale dve stvari. Prvo, dva USB porta je premalo za većinu korisnika, a drugo, mišljenja smo da svaki moderan laptop treba da ima HDMI port.

Satellite C660 left
Satellite C660 right

Tastaturu čine slovni plus numerički deo, a tasteri su tihi u radu, sa vrlo dobrom preciznošću i udobnošću u radu. Kursorski tasteri su jasno izdvojeni i to je lep detalj, ali je Space taster mali. Sve u svemu, reč je o solidnoj chocolate tastaturi. Ako tražite dodatne multimedijalne tastere, ovde ih nećete naći, a jedino što se nalazi van okvira tastature je Power taster.

Toshiba Satellite C660

I dok tastatura dobija solidnu ocenu, touchpad prolazi nešto lošije. Pre svega, primetno je manji od onih koje obično srećemo na laptopovima dijagonale ekrana 15,6 inča, a ne poseduje ni multitač podršku. Dodatni minus je glasan zvuk koji proizvode tasteri ispod tačpeda, što može smetati kada se radi u tišini. Touchpad ostavljamo uz ne baš povoljne utiske i nastavljamo dalje.

Ekran je Toshiba TruBrite HD TFT, dijagonale 15,6 inča sa pozadinskim LED osvetljenjem. Iako je glare tipa, refleksija nije preterano izražena, a rezolucija od 1366 x 768 piksela je standardna za ovu dijagonalu. Boje su pomalo isprane, a pohvalno je što je rad sassvim udoban i sa osvetljenjem na minimumu, što pozitivno utiče na autonomiju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *