TEST ASUS MEMO PAD 7 ME176C TABLETA

Iako izgleda kao i mnogi drugi tableti, ASUS Memo Pad 7 (ME176C) je revolucionaran uređaj. U pitanju je prvi 64-bitni Android tablet na svetu, što ga čini jedinstvenim proizvodom na našem tržištu. Memo Pad 7 je već sad ubedljivo najbrži tablet u svojoj cenovnoj kategoriji, a ima potencijal da vremenom postane još brži, o čemu ćemo nešto kasnije.

ASUS Memo Pad 7 ME176 tablet
Za početak da razjasnimo označavanje i izbegnemo potencijalnu konfuziju. ASUS pod imenom Memo Pad 7 prodaje nekoliko modela, koji se razlikuju po dodatnoj brojčanoj oznaci, ali i po znatno drugačijim karakteristikama i ceni. Jedino zajedničko im je veličina ekrana (7 inča). Jedinica u oznaci ME176 označava klasu uređaja i po ASUS-ovom internom obeležavanju ovaj model spada u niži segment. Jeftiniji od njega je ME70, koji i nema trocifrenu oznaku, pa je jasno da je reč o modelu sa dna lestvice. Treći Memo Pad 7 na tržištu (u ovom trenutku) ima oznaku ME572, a broj 5 znači da pripada višem segmentu. ASUS trenutno nema Memo pad 7 u srednjem segmentu (koji bi počinjao sa 3) i najvišem (koji bi počinjao sa 7). Drugi broj u oznaci se odnosi na veličinu ekrana (kod svih nabrojanih modela je 7″), a treći, poslednji broj je interna ASUS-ova oznaka za generaciju uređaja. Na primer, ME572 je duhovni naslednik Nexus 7 (koga je ASUS pravio za Google), pa mu se oznaka završava sa 2, što označava drugu generaciju u višoj klasi. ASUS-ova oznaka za Nexus 7 (2013) je ME571.
Već smo pomenuli da se izgledom ne izdvaja preterano od konkurencije, ali ME176 ipak ima nekoliko aduta i kada je dizajn u pitanju. Ukoliko uđete u neku bolje opremljenu radnju, odmah ćete primetiti veliki izbor boja, jer se ovaj tablet nudi u čak 5 varijanti.

Memo Pad 7 ME176 boje

Jedino beli model ima prednju i zadnju stranu u istoj boji, dok je kod svih ostalih prednja maska crna, a zadnja može biti crna, crvena, žuta ili tirkizno plava. Mi smo na test dobili crvenu varijantu i moramo priznati da izgleda odlično i da pristaje i muškarcima i lepšem polu.
Već na prvi dodir se primećuje da je tablet kvalitetne izrade. Sve je lepo utegnuto i bez krckanja, koje je u izvesnoj meri bilo prisutno kod prethodnika, modela ME173X. Memo Pad 7 ne spada u najtanje tablete na tržištu, ali su ivice fino zaobljene, pa se stiče utisak da je tanji nego što stvarno jeste, a i odlično leži u ruci.

ASUS ME176

 

ASUS Memo Pad 7 ME176 crveni

Sa desne strane se nalaze, diskretno zaklonjeni Volume i Power tasteri, pri čemu je Power taster ispod Volume, što je raspored koji ASUS nije ranije primenjivao. Sa leve strane se nalazi slot za Micro SD karticu, a Micro USB i konektor za slušalice su sa gornje strane. Na zadnjoj strani se nalaze kamera, ASUS logo i rešetka za zvučnike.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *