ARCHOS ARNOVA 7 G3

Pre nekoliko meseci Google je napravio pravi bum sa svojim pristupačnim Nexus 7 tabletom bacivši rukavicu u lice skupim Android modelima. U saradnji sa ASUS-om napravljen je pristupačni tablet koji pokriva sve potrebe jednog prosečnog korisnika. Uz odličan kvalitet, dobre performanse i lepo odmerenu cenu Nexus 7 je postao pravi best buy. Međutim, šta da rade oni kojima ni Nexus 7 nije cenovno pristupačan? Za njih je model koji smo nedavno dobili na test – Arnova 7 G3. Arnova je izdvojeni brend kompanije Archos poznate po pristupačnim tabletima i pametnim telefonima.

 

Arnova 7G3

 

Kako mu i ime kaže, 7G3 je tablet dijagonale 7 inča, i već na prvi pogled vam je jasno da se radi o jednom od uređaja na kojem se štedelo gde god je moguće, kako bi krajnja cena bila što je moguće niža. Plastično kućište ne prati trend ultratankih multimedijalnih gedžeta, a sam ekran je postavljen nekoliko milimetara niže u odnosu na bočne strane, pa se tako uštedelo na Gorila zaštiti. Naime, zbog “kadice” u koju je smešten ekran nikako ne može da dodiruje podlogu, pa je mogućnost oštećenja znatno smanjena, a samim tim i potreba za skupom zaštitom.

 

Arnova 7 G3 tablet

 

Pre nego što se pozabavimo ekranom napomenućemo da Arnova 7G3 više podseća na starije e-book (e-ink) čitače nego na moderne tablete. Sve kontrole, tasteri i konektori smešteni su na desni ili donji bok (zavisi kako ga držite). Kada kažemo svi mislimo na jedan (power) taster, USB, audio out, microSD slot i HDMI konektore. Volume funkcija je implementirana softverski, a zvučnici su čeono orjentisani i nalaze se bliže delu sa konekcijama. Na istom proširenju se našlo mesta i za kameru skromnih karakteristika koja će poslužiti prilikom video poziva, jer za drugo nije ni namenjena.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *