TEST MSI WIND U200 LAPTOPA

Predstavljamo vam prvi MSI Wind laptop. Zapitaćete se možda otkud sad prvi kad se o MSI Windu priča već godinu i po dana. Ipak, nije greška u pitanju. MSI je odlučio da iskoristi popularnost koju su stekli Wind netbookovi i da pod istim brendom prodaje i klasične laptopove. MSI Wind U200 je pripadnik novog talasa prenosnih računara zasnovanih na Intelovim CULV (Consumer Ultra Low Voltage) procesorima, kome pripadaju Acer Timeline 4810T i Lenovo U350, koje smo nedavno testirali. Ukratko da podsetimo, osnovna prednost CULV nad standardnim mobilnim procesora je mala potrošnja, a druga bitna karakteristika im je relativno niska cena, zbog čega laptopovi sa njima cenovno mogu da konkurišu netbookovima, uz primetno bolje performanse.

 

MSI Wind U200 laptop

 

MSI se ovog puta odlučio za prilično jednostavan i neupadljiv dizajn, bez ekstravagantnih detalja. Crna i grafitno siva plastika predstavljaju efektnu i elegantnu kombinaciju, posebno jer je reč o završnoj obradi u visokom sjaju. Mnogo puta smo već ponovili da je sjajnu plastiku teško održavati urednom, ali je ovde taj negativni efekat manje uočljiv, naročito na sivim delovima kućišta (a to je u ovom slučaju oko tastature). Kao i kod Wind U123 netbooka, MSI je pribegao stavljaju velike baterije tako da ne štrči već da izdiže zadnji deo laptopa, što pozitivno utiče na estetiku, ali i ergonomiju. Konstrukcija je osrednje čvrstine, a nešto jači pritisak na poklopac izaziva male deformacije slike.

 

MSI Wind U200 notebook

 

MSI U200 je veoma kompaktan i tek nešto veći od desetoinčnih netbookova. Konkretno, poredili smo ga sa Toshiba NB200 i utvrdili da su približno iste širine, dok je U200 duži za oko tri centimetra. Kada se uzme u obzir da dobijate dosta veći ekran i to sa većom rezolucijom, ova razlika u veličini deluje zanemarivo. Ako se pitate kako je moguće da je tako mala razlika u ukupnim dimenzijama kad je dijagonala ekrana na U200 veća za dva inča, odgovor treba potražiti u tastaturi. Naime, da bi netbookove učinili što praktičnijim, proizvođači ugrađuju poveće tastature, a oko ekrana ostavljaju širok okvir. Na U200 laptopu je okvir uzak, pa je stepen iskorišćena površine poklopca primetno veći.

 

MSI Wind U200

 

Refleksija na ekranu je prilično izražena. Horizontalni uglovi gledanja su odlični, dok su vertikalni prosečni. Da budemo precizni, ako gledate odozgo, ugao gledanja je vrlo dobar, ali ako ste ispod horizontale slika brzo gubi na kvalitetu. S obzirom da se poklopac ekrana i ne može baš previše otvoriti (što nam se nije dopalo), teško da ćete se naći u poziciji da ekran gledate odozdo, pa vam ovaj nedostatak neće puno smetati u radu. Ako zanemarimo refleksiju, ekran možemo oceniti vrlo dobrom ocenom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *