TEST MSI PR200X CRYSTAL LAPTOPA

Pre nešto više od godinu dana smo se prvi put susreli sa prenosnim računarom iz MSI Crystal kolekcije. Bio je to model M677X Crystal. Ako ste čitali taj tekst, sećate se da nam nije bila najjasnija cela koncepcija. Evidentno je da su modeli iz Crystal kolekcije namenjeni pre svega lepšem polu, a pomenuti M677X Crystal je bio popriličnih dimenzija i težine, a uz sve to i opremljen grafičkom kartom koja je namenjena igračima. Ovog puta sve ima mnogo više smisla i pred nama je MSI Megabook PR200X Crystal laptop.

MALI I ELEGANTAN

Biserno bela boja, "piano" završna obrada, ekran dijagonale 12.1 inča i 120 Swarovski kristala raspoređenih oko MSI logoa na poklopcu su svakako najupečatljiviji elementi ovog laptopa. Sigurni smo da ovog puta nijedna dama neće imati primedbe na težinu, a o izgledu i da ne govorimo.

 Dizajniran za devojke – MSI PR200X Crystal sa Swarovski kristalima

MSI PR200X Crystal laptop
 
 Beli MSI PR200 Crystal notebook

 Kada govorimo o čvrstini konstrukcije, glavna karakteristika je neujednačenost. Gornja površina tela laptopa je sasvim solidnog kvaliteta. Poklopac je na prvi pogled OK, ali se pod pritiskom uvija za nijansu više nego što nam se dopada. Siva plastika sa donje strane laptopa deluje jeftino, tanko i pomalo krcka pod pritiskom. Jednostavno se ne uklapa u ostatak. Dobro je što zbog svog položaja ne kvari vizuelni utisak, ali u slučaju pada ili udarca sa donje strane sigurno neće pružiti puno zaštite.

STARI ZNANAC

Iznutra je PR200X Crystal gotovo identičan običnom PR200X modelu koji smo testirali pre nekoliko meseci. Taj test možete pročitati OVDE . Da vas podsetimo, bio je to prvi laptop zasnovan na Intel Santa Rosa platformi koji se našao na našem testu. Jedina razlika (i to neznatna) je u procesoru. U starom je bio Core 2 Duo T7300, a u Crystal varijanti je svoje mesto našao C2D T7250. Oba rade na 2 GHz, s tim što T7250 ima 2 MB L2 keš memorije, naspram 4 MB, koliko ih ima T7300. Sintetički testovi uspevaju da uoče razliku, ali je ona u svakodnevnom radu apsolutno neprimetna.

Komplet koji se dobija uz MSI PR200X Crystal laptop 

Sadrzaj paketa uz MSI PR200X Crystal
 
mis

U naizgled maloj kutiji, u kojoj stiže PR200 Crystal, nalazi se neobično mnogo dodataka. Tu je platnena torbica koja se odlično uklapa dizajnom, ali ne i kvalitetom. Mali sjajni beli miš će savršeno ležati u ženskim rukama. Treći deo paketa je crna kožna torbica, neuporedivo kvalitetnija i elegantnija od bele platnene. Uz paketu se isporučuje i star charger pomoću koga možete puniti bateriju i kad je izvađena iz laptopa. Ovaj punjač je kompatibilan sa svim baterijama koje se isporučuju uz MSI prenosne računare. Star charger je zgodna sprava ako imate dve baterije pa jednu možete puniti dok radite na drugoj. Ovako ne vidimo baš preveliku upotrebnu vrednost.

Laptop za devojke MSI PR200X Swarovski Crystal

Performanse su, sa izuzetkom grafičke karte, odlične, a posebno naglašavamo izuzetnu autonomiju koju pruža velika baterija.

Ovaj model dolazi kao naručen za 8. mart koji je tu, odmah iza ugla. Iako su dijamanti najbolji prijatelj svake devojke, ni Swarovski kristali neće ostaviti slabiji utisak. Ako imate dublji džep i voljenu osobu kojoj još niste kupili poklon, evo zgodnog rešenja u poslednji čas.

 Rezultati testova za MSI MegaBook PR200 Crystal laptop

REZULTATI TESTOVA
PC MARK05 3997
3D MARK03 1772
3D MARK 05 901
HD Tach Burst MB/s 107,5
HD Tach Average MB/s 45,9
Battery Test 4h 02' 05”
 
 Specifikacije MSI MegaBook MSI PR200 Crystal laptopa
MSI MegaBook PR200X
Procesor Intel Core 2 Duo T7250 na 2 GHz
Čipset Intel i965GM
Memorija 2 GB DDR2
HDD (GB) 250
Optički uređaj DVD+-RW DL
Grafički adapter Intel GMA X3100
Ekran (“) 12,1 (1280×800)
Konektori 3xUSB, VGA, Express card, HDMI, Wireless 802.11a/b/g/n, Bluetooth, čitač kartica
Cena (€) 1170
Kontakt: http://www.msi-serbia.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *