MSI X-SLIM X620 LAPTOP

Do sada smo imali priliku da testiramo dva laptopa iz MSI X-Slim serije, X320 i X600. Kao što znate, X-Slim serija je namenjena korisnicima koji žele lagan, tanak laptop sa velikom autonomijom. Sada vam predstavljamo MSI X-Slim X620 koji donosi nekoliko noviteta u odnosu na X600 i pritom dodaje tek nešto na težini i debljini. Najuočljivije razlike su svakako DVD uređaj koji je dodat i to što su MSI inženjeri ovog puta odlučili da Intelova integrisana grafička ne sedi besposlena, te su dodali i mogućnost da se isključi moćnija ATI i iskoristi manje zahtevna Intelova.

 

MSI X-Slim X620

 

Računar je izrađen od plastike, što doprinosi smanjenju težine, ali uprkos tome odaje utisak čvrstine, osim na sredini poklopca gde dolazi do ugibanja pri jačem pritisku, što je razumljivo i zanemarljivo. Najbitnije je da ovo ugibanje poklopca ne izaziva bitnije deformacije slike. Ovo nije mali laptop, ali je zato prilično tanak, mada je u odnosu na X600 deblji oko jedan centimetar. Efekat "vitkosti" je dobijen i naglašeno zakošenim ivicama, što čini da laptop izgleda tanji nego što zaista jeste. Plastika je sjajna, ali su otisci i prašina gotovo neprimetni zahvaljujući specifičnom dezenu. Sitni sivi ornamenti su prošarali crnu površinu, čineći je atraktivnijom.

 

MSI X-Slim X620

 

Na poklopcu se nalazi još samo MSI logo. Oko tastature je crna plastika, i ona je sjajna, a otisci ni na njoj nisu primetni. MSI je ovde iskoristio drugačiji trik. Plastika je reljefna i šare na njoj su izgravirane. U pitanju je veoma elegantno i upečatljivo rešenje koje ostavlja lep utisak. Oko ekrana je potpuno sjajna crna plastika na kojoj su jasno uočljivi i otisci i prašina, pa se pitamo zašto i tu nisu iskoristili jedno od čak dva rešenja koja su nam prezentovali kao vrlo dobra.
Donji deo poklopca se povlači preko zadnjeg dela kućišta, pa su svi konektori sa leve i desne strane, izuzev čitača kartica koji je sa prednje. To uslovljava i nešto manji ugao otvaranja, pa se može desiti da vam to zasmeta, naročito ako laptop držite u krilu, mada smo viđali i laptopove kod kojih je ova pojava još izraženija.
Nešto veća baterija malo štrči iz kućišta, ali samo tako da ga izdiže, što je u potpunosti odgovarajuće jer korisnici dobijaju gotovo nestvarno veliku autonomiju, ergonomski bolje podešen laptop, a pospešuje se i protok vazduha odozdo. Ovo poslednje je bitno jer je donja strana dobrim delom u rešetkama za ventilaciju.
Tastatura MSI EDS (Ergonomic De-Stress) je ista kao i kod X600, sa malo udubljenim tasterima, što će vam sigurno omogućiti udobniji rad. Tasteri imaju duži hod i na dovoljnom su rastojanju jedni od drugih pa je smanjena mogućnost za grešku. Tastatura ima numerički deo i sve u svemu rad na njoj je udoban. Jedine zamerke bi mogle biti na račun nešto primetnijeg ugibanje sa desne strane, malog Enter tastera i to što desni kursorski taster ulazi u deo predviđen za nulu na numeričkom delu.
Tačped (Elan Smart-Pad) na MSI X620 laptopu je veliki, a pripadajući tasteri su relativno bučni, ali zgodni za rad. Postoji i dugmence za isključivanje tačpeda, što je plus u svakom slučaju. Minus dajemo samoj površini koja je od sjajne plastike, sa nizom sitnih izbočina, što pomaže kod vlažnih prstiju, ali ako jako pritiskate tačped posle dužeg korišćenja može doći do blage utrnulosti jagodice i neprijatnog osećaja. Naš utisak nakon prvih minuta rada nije bio baš pozitivan, ali smo se vremenom navikli, pa je tačped dobio prelaznu ocenu. Postoji puno mogućnosti za aktiviranje pa i samostalno definisanje pokreta koji bi bivali prepoznati kao prečica za određene radnje. Na primer, tačped možete tapnuti sa tri prsta i povući ih na gore što će rezultovati otvaranjem My Computer-a, ili na dole što će aktivirati opciju koju proizvodi "Alt + Tab", tj. šetanje kroz aktivne aplikacije. Ima još puno toga što možete podesiti prema vlastitim potrebama.

 

MSI X620 notebook

 

Što se dodatnih tastera iznad tastature tiče, pored Power tastera, tu su i dva koja služe za promenu aktivne grafičke karte, a sasvim desno je DVD-eject koji ne postoji na samom DVD uređaju, pa nam se u početku dešavalo da lutamo prstom po obodu DVD-a tražeći dugmence. Voleli bismo da vidimo dodatne multimedijalne tastere, a nedostaju nam i indikatorske lampice za Caps Lock i Num Lock, pa ako hoćete da vidite da li su uključena velika ili mala slova, morate jednostavno da probate, a isto važi i za numerički deo tastature.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *