MSI WIND U135 NETBOOK

Kao što se dalo pretpostaviti, nismo dugo čekali na MSI netbook koji će biti zasnovan na novoj Intel Atom platformi, kodnog imena Pine Trail. Oznaka ovog netbooka je MSI Wind U135, a pored nove platforme, donosi još nekoliko novina, bar kada je MSI u pitanju. Poboljšana tastatura i povećana autonomija, uz pristupačnu cenu, čine ovaj netbook veoma zanimljivim potencijalnim kupcima.

 

MSI Wind U135 netbook

 

Testirani primerak je izrađen od crne plastike sa piano finišem, a u ponudi su i srebrni (skoro pa beli, nijanse su u pitanju), plavi i crveni, odnosno Refined Silver, Trendy Blue i Cherry Red, kako ih naziva MSI. Na crnom poklopcu se uočavaju diskretne tamno sive tanke linije koje efektno obogaćuju dizajn.

 

MSI Wind U135

 

Kvalitet konstrukcije je veoma dobar, poklopac je čvrst, a ni pod pritiskom nismo primetili nikakvo krckanja koje bi ukazivalo na slabe tačke. Wind U135 je sa svojih 1,25 kg lakši od drugih MSI netbukova iste dijagonale ekrana, što je uvek dobrodošla promena.

Iako je MSI prešao sa nama omiljenih mat ekrana na široko rasprostranjenu glare varijantu, nećemo se buniti jer je kvalitet ekrana odličan. Pozadinsko osvetljenje ekrana (LED tipa) je veće nego na većini konkurentskih modela, što posebno pozdravljamo jer se u poslednje vreme relativno često dešava da ova karakteristika ne zadovoljava naše kriterijume. Da li je u pitanju štednja na komponentama ili želja da se manjim osvetljenjem, a samim tim i manjom potrošnjom, produži autonomija ne možemo znati, ali drago nam je što se MSI nije vodio istom logikom. Boje su veoma živopisne, a uglovi gledanja iznad proseka, pa se može reći da je ekran i na ovom Windu veoma jak adut.
Šestoćelijska baterija je dizajnirana tako da izdigne zadnji deo netbooka, što poboljšava ergonomiju, a ne kvari estetiku. Naravno, velika autonomija je logična posledica primene velike baterije.
Novitet, kada su MSI netbookovi u pitanju je chiclet tastatura koja donosi veći razmak između tastera, što smanjuje mogućnost za grešku koja nastaje kada prilikom brzog kucanja pored željenog pritisnete i susedni taster. Kvalitet tastature je vrlo dobar, a samo se u desnom delu primećuje neznatno ugibanje.

 

MSI U135 netbook

 

Pozitivnim promenama tu nije kraj, a sledeći na spisku je touchpad. Kao i ranije ima zavidnu preciznost, ali mu je širina primetno veća u odnosu na starije modele (MSI kaže 20%). Posebno nam se dopalo što ima mat površinu sa finom teksturom koja omogućava dobro prijanjanje prsta. Dizajn je sličan dizajnu poklopca, sa već pomenutim tamnosivim linijama. Jedino što malo kvari utisak su nešto bučniji tasteri ispod touchpada.

Iako se neretko susrećemo sa netbukovima koji imaju samo dva USB-a, MSI nije škrtario pa su na U135 prisutna tri USB porta, a tu su i drugi, za ovu kategoriju uobičajeni konektori.

 

MSI U135
 
MSI U135

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *