MSI GT660R

Kakav bi trebalo da bude jedan gejmerski laptop? Da sadrži ozbiljan hardver koji ne posustaje ni pred kojim zadatkom, da ima displej velike dijagonale sa vernim prikazom boja, udobnu tastaturu, dobar zvučni sistem… lista je dugačka. Takvu jednu listu je pred svoje inženjere stavio MSI, a plod njihovog rada je MSI GT660R. Ovakva koncentracija vrhunskih komponenti ne viđa se često: Intel Core i7 720QM procesor, čak 12 GB DDR3 memorije, dva hard diska od po 500 GB u RAID 0 režimu, Nvidia GeForce GTX 285M grafička karta… Kako sve to radi i da li je MSI ispunio sve želje koje bi igračima mogle da padnu na pamet zaključili smo posle višednevnog testiranja.

 

MSI GT660 laptop

 

Neobične konture i prisustvo brojnih svetlećih elemenata glavne su osobenosti dizajna MSI GT660R laptopa.  Svetlo dopire sa svih strana, odozgo, odozdo, sa ivica ekrana… prosto na sekundu dobijete utisak da ste blizu manjeg svemirskog broda. Zanimljivo je da se svetlost koju emituju narandžaste LE diode može podesiti tako da bude konstantna, pulsirajuća ili u ritmu muzike. Sve ovo izgleda veoma atraktivno, mada možda malo i preterano. Mi smo posle kraćeg igranja sa opcijama i efektima isključili sve dodatne izvore svetlosti.

 

MSI GT660 notebook

 

Gotovo sve površine su podložne lakom prljanju a otisci prstiju su uočljivi. Iz ove priče je izuzet oslonac za dlanove, što donekle popravlja utisak. Iznad tastature je skup tastera osetljivih na dodir koji takođe svetle u narandžastoj boji. Levo i desno su zvučnici koji su naglašeni jarko crvenim prstenom. Sve u svemu, dobrom delu korisnika će navedeno biti atraktivno i veliki plus, mada nam se čini da će biti i onih koji će misliti da je MSI malo preterao sa šljaštećim efektima.

 

MSI GT660 senzori

 

Kućište je prilično veliko, što je i za očekivati s obzirom na hardver, ali ipak ne toliko da ne može stati u prosečnu torbu, što je jako pohvalno. Čvrstina je na solidnom nivou, poklopac se samo u manjoj meri ugiba, a može se otvoriti do punih 180 stepeni pa će ovo koristiti u prilikama kada je potrebno povezati eksterni displej. Otvara se jednom rukom bez problema, pre svega zahvaljujući težini donjeg dela.
Od konektora tu je sve što možete zamisliti, dva USB 3.0 porta koji podižu performanse na potpuno novi nivo, dva USB 2.0, eSATA, HDMI, LAN, VGA, ExpressCard, audio koji omogućava da se priključi 7.2 sistem i čitač kartica.

 

MSI GT660 right
 
MSI GT660 left
 
GT660 konektori
 
GT660

 

Chiclet tastatura je udobna, a tasteri su na velikom rastojanju jedni od drugih. Naravno, crvene boje je i upečatljiva W, A, S, D grupa, kao i strelice, jer kakav bi ovo gaming laptop bio da nije toga. Nedostaci su mali Enter i desni Shift, a ugibanja gotovo da nema. Tačped je solidan, sa dovoljno velikom površinom i tasterima koji su spojeni u jedan ali sa zarezom u sredini koji ipak stvara utisak kakve-takve odvojenosti. Ovi tasteri su malo tvrđi, ali ne preterano. Uz laptop se dobija odličan optički miš rezolucije 3200 dpi koji će poslužiti svrsi bolje nego bilo kakav tačped.
Displej je dijagonale 15,6 inča sa punom HD rezolucijom od 1920 x 1080 piksela, tako da ćete uživati u filmovima, ali ćete imati i (uslovno rečeno) veću radnu površinu, što posebno dolazi do izražaja u radu sa puno prozora. Tip ekrana je glare, pa će odsjaja biti, ali će ovo sa druge strane doprineti da boje izgledaju življe. LED osvetljenje je sasvim solidno, ali kontrast ne zadovoljava standard celokupnog laptopa. Uglovi gledanja su prosečni, što nije baš pohvalno za ovako skup uređaj.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *