MSI GT640X LAPTOP

Prošlo je nešto više od godinu dana od kako nam je MSI svojim modelima GX720 i GT735 pokazao da zna da napravi veoma kvalitetne i brze laptopove. Ovi modeli predstavljaju prekretnicu jer je do tada MSI svoje mesto pod suncem tražio u nižem i srednjem segmentu. Poklopac od brušenog aluminijuma, dobar kvalitet izrade i fenomenalni displej bile su neke od važnih odlika ovih modela. Ovog puta smo testirali MSI GT640X, najnoviji model u proslavljenoj seriji, da bi proverili hoće li održati dobar imidž koji su kreirali prethodnici.

 

MSI GT640 notebook

 

Iako je nešto manjih dimenzija, GT640X neodoljivo podseća na pomenute starije modele, što ima i dobrih i loših strana. U dobre svakako ubrajamo veoma kvalitetnu izradu, pa je naše uobičajene testove čvrstoće konstrukcije ovaj laptop prošao bez problema. Oslonac za dlanove i poklopac ekrana su od crnog brušenog aluminijuma, a kućište je uokvireno crvenom trakom. U osnovi, dizajn je veoma dobar, ali postoji detalj koji nam se nije dopao. Iako je donekle izmenjen, u pozitivnom smislu, deo sa dodatnim senzorskim tasterima se ne uklapa baš najbolje. Mišljenja smo da bi laptop bolje izgledao bez sjajne srebrnkaste rešetke iznad tastature. Ipak, s obzirom na kvalitet, spremni smo da mu progledamo kroz prste sitne dizajnerske propuste.

 

MSI GT640X

 

Tastatura je veoma dobra, sa malim ugibanjem, ali i sasvim pristojnim hodom tastera. Ubacivanjem numeričkog dela bili su nužni kompromisi, pa su neki tasteri manjih dimenzija nego što je to uobičajeno. Tastatura je prilagođena igračkoj populaciji, pa su kursorski i WASD tasteri obeleženi crvenom bojom. Ovo će vam pomoći da u žaru borbe što pre vratite prste u odgovarajući položaj. Fn i Ctrl tasterima su zamenjena mesta, što traži privikavanje iskusnih korisnika.
Touchpad je veoma precizan, a veoma lep dizajnerski detalj predstavljaju tasteri ispod njega. Umesto uobičajenih formi, MSI se odlučio za tastere u obliku položenog stilizovanog latiničnog slova S. Za divno čudo, dizajn i funkcionalnost su ovog puta išli ruku pod ruku, tako da neobičan oblik nije uticao na udobnost u radu.

 

MSI GT640 touchpad

 

Poklopac se može otvoriti skoro 180 stepeni, što nam se dopalo. U njemu je smešten ekran koji je posebna priča. Bili smo iznenađeni činjenicom da mu je dijagonala 15,4 inča, jer je današnji standard 15,6. Ovo ne smatramo manom, naročito što mnogi tvrde da je 16:10 odnos stranica funkcionalniji. Rezolucija od čak 1680×1050 piksela je takođe nešto što nismo očekivali, a što treba pohvaliti. Slika je izuzetno oštra, boje su dobre, kao i uglovi gledanja. Refleksija je prilično mala, iako je u pitanju "glare" tip displeja. Sve u svemu, ekran zaslužuje odličnu ocenu i predstavlja jedan od jačih aduta ovog laptopa.

MSI GT640 laptop

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *