MSI FX600

MSI F serija laptopova je relativno nova i još nedovoljno poznata kod nas, ali po svemu sudeći to neće još dugo tako ostati jer ima mnogo toga da ponudi. Za početak našeg druženja sa ovom serijom smo odabrali MSI FX600, multimedijalni laptop odličnih performansi.

 

MSI FX600 laptop

 

Kada je vizuelni identitet ovog laptopa u pitanju, uočavaju se dve stvari. Prva je odsustvo agresivnih elemenata, kao što su jarke boje ili šljašteći elementi. Druga stvar je veoma neobična površina poklopca i oslonca za dlanove. Reč je o reljefnom materijalu, u čijoj osnovi su kvadratići, doduše sa blago zakrivljenim stranicama. U svakom slučaju, osećaj je prijatniji nego kad se rukom dodiruje glatka plastika. Pored toga, završna obrada je takva da na mat crnoj plastici ne ostaju otisci prstiju, a i stiče se utisak da je otpornija na grebanje.

 

MSI FX600 notebook

 

Iako laptop na prvi pogled deluje veoma čvrsto, istina je ipak nešto drugačija. Poklopac se ugiba na sredini, pri čemu jači pritisak stvara blage deformacije slike. Ako izuzmemo poklopac, ostatak laptopa ima vrlo dobru čvrstinu.
Iznad tastature se jasno izdvajaju mrežice zvučnika, a između njih su smešteni multimedijalni tasteri, uz dodatnih par o kojima će kasnije biti više reči.
Konektora ima taman dovoljno, HDMI, dva USB-a i još jedan u varijanti eSATA/USB combo, VGA, LAN, čitač kartica, a tu su i bluetooth i wireless moduli. Nedostaje nam jedino Express card slot.

 

MSI FX600
 
MSI FX600

 

Ocena za tastaturu je vrlo dobra. Odmah se primećuje da nema ugibanja, ali nam je položaj nekih tastera bio pomalo čudan (tu pre svega mislimo na "" taster koji je smešten između SPACE i levog ALT tastera). Strelice ulaze u numerički i glavni deo, pa je desno Shift nešto manje, kao i Enter, to može dovesti do greške pri pisanju. Tačped (Elan Smart-Pad 5.1) nema klasične opcije za vertikalni i horizontalni skrol, već su te opcije implementirane korišćenjem „gestova“ sa dva prsta. Površina touchpada se sastoji od niza sitnih ispupčenja, tako da će i vlažniji prst bez problema prelaziti preko nje, ali se zato može javiti osećaj utrnulosti jagodice posle nekog vremena. Tasteri ispod touchpada su spojeni u jedan, što nije po našem ukusu, ali su bar relativno tihi. U samom okviru tastature je diskretno dugme kojim se tačped isključuje, za slučaj da vam smeta nenamerno pomeranje kursora kod pišete tekst.
Displej ima dijagonalu 15,6 inča i standardnu rezoluciju od 1366 x 768 piksela. Osvetljenje i kontrast su oko proseka pa nećete previše uživati napolju kada je sunčano, čemu doprinosi i glare ekran. Uglovi gledanja su takođe prosečni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *