TEST LENOVO IDEAPAD U350 LAPTOPA

Na naše veliko zadovoljstvo, broj tankih, laganih i pristupačnih laptopova je sve veći, a ovog puta vam predstavljamo Lenovo IdeaPad U350. Veoma tanak, sa ekranom dijagonale 13,3 inča, težinom od samo 1,65 kg i cenom koja je manja od 450 evra, Lenovo U350 ima velike šanse da osvoji srca velikog broja kupaca.

 

Lenovo IdeaPad U350 lap top

 

Dobro je poznato da o ukusima ne vredi raspravljati, ali za Lenovo IdeaPad U350 ćemo bez razmišljanja reći da spada među najlepše laptopove koje smo videli, i da je među odabrane dospeo zahvaljujući elegantnom i diskretnom dizajnu.

 

Lenovo IdeaPad U350

Poklopac od tamno smeđe plastike ima neravnu površinu čije su šare oblikovane geometrijski pravilnim figurama. U moru modela koji svoju privlačnost grade na materijalima visokog sjaja, U350 odskače originalnim pristupom (čak je i punjač neobično oblikovan, sa zakrivljenim konturama. Pored toga što je vizuelno dopadljiv, poklopac je prijatan na dodir i solidne čvrstine. Deo kućišta oko tastature ima teksturu brušenog aluminijuma, pa je lak za održavanje i izgleda veoma lepo.

 

IdeaPad U350

 

 Ekran je "glare" tipa i ima rezoluciju 1366×768 piksela, što je optimum za ovu dijagonalu. Boje su lepe ali je ugao gledanja za nijansu ispod proseka. IdeaPad U350 je opremljen "Ambient light" senzorom koji  automatski prilagođava osvetljenje ekrana intenzitetu svetla u okruženju. Senzor je u našem slučaju bio isključen pa smo ga morali uključiti u Lenovo Energy Management aplikaciji.
Tastatura pomalo zvecka pri žustrijem kuckanju, a verovatno će mnogima smetati što su tasterima Ctrl i Fn zamenjena mesta. Ugibanje je primetno, ali u prihvatljivim granicama. Inače, tastatura je lokalizovana, pa su na odgovarajućim tasterima simboli iz našeg pisma. Često korišćeni "Esc" i "Delete" tasteri su strateški dobro raspoređeni po uglovima tastature, pa ih možete brzo i lako pronaći, tim pre što su nešto veći od ostalih tastera.

Iznad tastature se nalazi taster kojim se pokreće "OneKey Rescue System". OKRS pravi "image" fajl od podataka koje vi izaberete (Windows folder, Program Files  i vaši podaci recimo) i omogućava brzo vraćanje u to stanje u slučaju pada sistema.

Lenovo U350

 

 Touchpad ima multi-gesture mogućnosti (zoom i beskonačni skrol). Radna površina je iznenađujuće velika, ali je preciznost osrednja uprkos diskretnoj teksturi koja omogućava lako kretanje prsta. Levi taster touchpada ne "hvata" baš najbolje ukoliko ga pritisnete uz levi kraj, dok srednjim i desnim delom prima komandu kako treba. Problem je što se začuje zvuk kao da je taster odreagovao, ali se ništa ne dešava. Ukoliko je pritisak jači onda ovog problema nema. Ako ste navikli da umesto tastera levi klik miša simulirate tapkanjem po touchpadu onda vas ovo ne dotiče. Generalno su tasteri kod touchpada mekši nego što se nama dopada, pa zbog svega nabrojanog ne zaslužuju visoku ocenu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *