LENOVO THINKPAD EDGE 13 LAPTOP

Lenovo nastavlja sa predstavljanjem ThinkPad laptopova prilagođenih kupcima plićeg džepa. Niska cena nedavno testiranog X100e je izuzetak u okviru prestižne X serije i jedan model nije dovoljan da se pokriju zahtevi veće ciljne grupe. Tako je nastala Edge serija pod okriljem popularnog ThinkPad brenda. Zanimljivo je da Lenovo ThinkPad Edge 13 koji ovog puta predstavljamo ima AMD procesor, što je drugi zaredom ThinkPad na našem testu u kome kuca AMD srce. Pokazalo se da Edge i X100e imaju zajedničko mnogo više od proizvođača procesora.

 

Lenovo ThinkPad Edge 13 laptop

 

ThinkPad X100e je predstavljao korak napred u odnosu na starije ThinkPad modele, bar kada je dizajn u pitanju, a Edge ide još dalje pa možemo reći da je nešto modernijeg izgleda. Naravno, prevelika odstupanja od osnovne koncepcije bi mogla navesti kupce da pomisle da ni kvalitet nije na istom nivou, pa se neka ekstremna dizajnerska rešenja nisu ni mogla očekivati.

 

Lenovo Edge 13 red

 

Poklopac ima istu "Heatwave Red" crvenu boju kao i kod X100e (Test Lenovo ThinkPad X100e laptopa možete pročitati ako kliknete OVDE) i otvara se čak i malo više od 180 stepeni. Kvalitet izrade i čvrstina konstrukcije su na očekivano visokom nivou.

 

Lenovo ThinkPad Edge13

 

Tastatura je "chiclet" tipa (ili "Island", kako je Lenovo zove) i odlikuje se vodootpornošću. Oblik tastera je isti kao kod X100e – zaobljen sa donje strane i dopadljiv. Naravno, ugibanja nema, a kucanje je pravo zadovoljstvo. UltraNav je zajednički naziv za dvostruke komande za kontrolu kursora (Touchpad i TrackPoint). Svi elementi ovog upravljačkog sistema su kvalitetni. Posebno nam se dopalo što je multitouch touchpad neobično velik u odnosu na celokupnu veličinu laptopa, a o preciznosti nema potrebe trošiti mnogo reči jer je odlična.

 

Lenovo ThinkPad Edge 13 laptop

 

Glare ekran dijagonale 13,3 inča ima rezoluciju 1366 x 768 piksela, LED pozadinsko osvetljenje i po kvalitetu prikaza slike je znatno iznad proseka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *