LENOVO B570

Već neko vreme Lenovo radi na tome da svojim uglednim imenom i kvalitetnim modelima osvoji srca korisnika sa ne tako dubokim džepom. Prvi koraci na tom putu nisu bili previše uspešni, ali se u poslednje vreme situacija značajno popravila, o čemu govori i podatak da je Lenovo postao drugi po veličini proizvođač personalnih računara, prestigavši Dell. Ovog puta vam predstavljamo pristupačni model oznake Lenovo B570.

 

Lenovo B570 laptop

 

B serija spada u Lenovo Essential grupu laptopova, a veoma je interesantna jer spaja svet multimedije sa poslovnim izgledom i ponekim dodatkom karakterističnim za biznis modele. Neobičan koncept kreće od samog izgleda, prožima konfiguraciju, a ne preskače ni performanse.

 

Lenovo B570 notebook

 

Telo ovog modela ofarbano je u svima dopadljivu neutralnu crnu boju, a poklopac i deo koji uokviruje tastaturu dobili su diskretne uzdužne pruge i matiranu površinu koja onemogućava ostavljanje otisaka. Naravno, u ovoj klasi uređaja nismo ni očekivali metalno kućište, ali je plastika koja je upotrebljena poprilično kvalitetna i izdržljiva, pa neće biti neprijatnog krckanja, uvijanja ili pucketanja kada budete prenosili laptop s jednog mesta na drugo. Ekran dijagonale 15,6 inča nema preterano velike okvire, pa ni kućište nije glomazno. Radi se o klasičnom panelu osrednjeg kvaliteta sa glare premazom. Prikaz boja je korektan, osvetljenje zadovoljavajuće, dok bismo voleli da su uglovi malo bolji. Rezolucija je standardnih 1366×768 piksela što je za ovu dijagonalu očekivano.

 

Lenovo B570 tastatura

 

Nakon otvaranja ekrana posebno nas je obradovalo to što Lenovo forsira jednu vrstu vrlo kvalitetne tastature chiclet tipa. Tasteri su blago zaobljeni, sa odmerenim hodom i pravo je zadovoljstvo kucati na ovom laptopu. Iako se radi o dosta jeftinijoj verziji ovaj koncept je preuzet sa najnovijeg člana ThinkPad X porodice – modela X1. Dijagonala je dozvolila korišćenje numeričkog dela pune veličine, što itekako ume dobro da dođe, posebno ako radite mnogo sa aplikacijama poput Excela i tabelama uopšte. Kursorski tasteri su "uleteli" levo i desno, što nije nešto čemu smo se obradovali, ali su dovoljno veliki i poseduju fizičke izbočine (kao na "F" i "J" tasterima za slepo kucanje) pa ćete ih i u mraku relativno lako napipati.

 

Lenovo B570

 

Na vrhu ekrana se našlo mesta za web kameru, a iznad tastature su smešteni Power i konfigurabilni/restore tasteri. Tri signalne diode (CAPS, Num i HDD) spakovane su u gornjem desnom uglu, dok još tri (Power, Battery i Wireless) možete naći na levoj čeonoj strani. Pored diodica, čeoni deo nosi čitač memorijskih kartica i dva prekidača, jedan za bežične konekcije i drugi za prebacivanje sa diskretne na integrisanu grafiku.

 

Lenovo B570 lap top

 

Zvučnici neočekivane jačine i kvaliteta integrisani su u gornji levi i desni ugao, dok se ispod tastature našlo mesta za mikrofon i, potpuno neočekivano – čitač otisaka prstiju. Potonji nije čest gost kod modela niže klase, ali se Lenovo potrudio i podigao upotrebljivost i bezbednost ove mašine na znatno viši nivo što nam se veoma dopalo. U paketu dolazi i napredni Lenovo BioExcess softver za upravljanje pristupom računaru putem biometrike.
Touchpad je pravi "zicer". Prostran, sa karakterističnom poluhrapavom površinom i dva pripadajuća dugmeta. Multitouch mogućnosti se podrazumevaju, a Sinaptycs softver brine se za napredna podešavanja ovog uređaja. Jednostavno sve je urađeno i više nego korektno i za touchpad imamo samo reči hvale. Čak nas je i pozicija prijatno iznenadila jer je položaj optimalan, pa vam se neće desiti da dlanovima zakačinjete površinu i time neželjeno menjate poziciju kursora tokom rada.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *