HP PROBOOK 4545s

Dobro je poznato da HP ima odličnu saradnju sa AMD-om, pa obično među prvima izbacuje modele sa njihovim novim procesorima. Pored toga, HP je jedan od retkih koji na našem tržištu uspešno prodaje i laptopove iz srednje klase zasnovane na AMD platformi, a ne samo one najjeftinije. Ovog puta nam je na test stigao HP Probook 4545s, baziran na novoj generaciji Trinity APU-ova, A4-4300.

 

HP Probook 4545s laptop

 

Iako ne spada u sam vrh ponude ovog velikog proizvođača, HP ProBook serije predstavlja pristupačnu verziju EliteBook mašina. Sa poslovnim dizajnom, u kućište koje je delom izrađeno od aluminijuma, HP uspešno gađa širok dijapazon korisnika. Ideja je da po pristupačnoj ceni možete odabrati konfiguraciju prema svojim potrebama. Bilo da se radi o 15’’ ili 17’’ kućištu, ove ili one rezolucije, sa ovom ili onom konfiguracijom, velika je šansa da postoji ProBook koji vam po svojim karakteristikama odgovara.
Dopadljivi poslovni dizajn preuzet je sa EliteBook serije. Ovde pre svega mislimo na srebrni aluminijumski poklopac sa velikim HP logoom na sredini. Pozdravljamo ovaj potez HP-a jer je aluminijum znatno izdržljiviji od plastike, ne skuplja otiske prstiju, a sam laptop deluje mnogo ozbiljnije. Kada podignete ekran stvari se ne menjaju preterano. Kombinacija zagasito sive boje i crnih tastera dodatno doprinosi poslovnom utisku, a monotoniju razbijaju tri tastera sa LED indikatorima (power, browser i WiFi).

 

HP Probook 4545s notebook

 

Iznad tastature nalazi se mrežasta površina ispod koje su umetnuti zvučnici, a u koju su utkana i pomenuta tri tastera. Kad smo već tu, napomenućemo da su stereo zvučnici prilično glasni, sa izraženim nedostatkom niskih tonova, koji se koliko-toliko nadomešćuju nešto izraženijim srednjim spektrom. U prevodu, za jazz i klasičnu muziku su super, dok ćete sa numerama u kojima bas igra bitnu ulogu ostati uskraćeni za originalnu muzičku sliku.
Tastatura je smeštena u “kadicu” da tasteri ne bi dodirivali ekran kada se poklopac zaklopi. Klasična HP tastatura sa spojenim tasterima zamenjena je chiclet pandanom koji nas je prijatno iznenadio. Dovoljno veliki razmak između pojedinačnih tastera omogućava udobno kucanje, a s obzirom na nešto veće dimenzije, HP je “uglavio” i pun numerički deo. Kursorski tasteri (gore i dole) su, karakteristično za HP dobili pola standardne veličine, što ume da bude iritantno, posebno ako imate potrebe da ih često koristite. Pohvaljujemo i odmeren hod i apsolutno odsustvo ugibanja ili savijanja prilikom kucanja. Ispod tastature nalazimo ulevo pomeren touchpad koji bi po današnjim merilima mogao biti malo prostraniji, ali se to nadomešćuje njegovom vanserijskom preciznošću, pa je pravo zadovoljstvo koristiti ga. Pripadajući tasteri imaju malo mekši i dublji hod, ali su zato prilično tihi. Odmorište za dlanove koje okružuje touchpad je, kao i poklopac ekrana izrađeno od brušenog aluminijuma, što između ostalog omogućava i bolju disipaciju toplote, a laptop izgleda mnogo lepše. Levi ugao nosi utisnut ProBook logo, dok je uz ivicu desne strane ostavljeno mesto za čitač otisaka prstiju, još jednu od karakteristika poslovnih mašina koju možete odabrati sa nekom opremljenijom verzijom. Okvir tastature koji sve ovo drži na okupu napravljen je od kvalitetne matirane plastike koja pored praktičnosti deluje veoma lepo. Ono što nas je prijatno iznenadilo je i matirani okvir ekrana, ali i mat završnica samog displeja, pa je refleksija nešto o čemu nećete morati da brinete kod ovog modela.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *