HP PROBOOK 4530s

Iako je HP svoju Probook seriju namenio poslovnim ljudima, ona je u Srbiji stekla zavidnu popularnost i među kućnim korisnicima koji cene dobar kvalitet izrade. Pažnju nam je privukao model HP Probook 4530s koji objedinjuje dobre performanse, prihvatljivu cenu i veoma izdržljivo aluminijumsko kućište. Da li je i u realnom radu dobar kao "na papiru" saznaćete u sledećim redovima.
Već prilikom raspakivanja dočekalo nas je prijatno iznenađenje. U kutiji su se pored laptopa nalazili HP optički miš i torba pristojnog kvaliteta. S obzirom da većina korisnika za svog novog mezimca pre ili kasnije kupi torbu, ovakav poklon je zaista vredan pomena.

 

HP Probook 4530s

 

HP Probook 4530s je poprilično debeo laptop, ali se zahvaljujući oštro zasečenim bočnim stranama to ne uočava na prvi pogled. Zbog te kosine je konektor za napajanje teško uočljiv i relativno nepristupačan, a optički uređaj ima jednu od najčudnijih maski koje smo do sada videli na laptopovima. Dizaj je pomalo konzervativan, što je i očekivano s obzirom na poslovnu namenu. Zahvaljujući aluminijumu, od koga su izrađene gornje površine, uređaj deluje prilično elegantno i skupo. Kvalitet izrade je na veoma visokom nivou i možemo slobodno reći da je u ovoj cenovnoj klasi gotovo nemoguće naći laptop koji ima kvalitetnije kućište.

 

HP Probook 4530s aluminijum

 

Tastatura je takođe veoma dobra, po svim aspektima, a posebno treba istaći da je vodootporna. Zasmetalo nam je samo što su kursorski tasteri (gore i dole) previše blizu, što smanjuje brzinu u radu. Zasečene ivice ovih tastera tek minimalno popravljaju stvar.
Touchpad nam se nije posebno dopao, ali je i takav neuporedivo bolji od onih koje smo viđali na prethodnim HP Probook modelima.

 

HP Probook 4530s notebook

 

 

HP Probook 4530s laptop

 

Ekran je dijagonale 15,6 inča i standardne rezolucije 1366×768 piksela. Probook 4530s ima mat ekran, pa je neuporedivo zgodniji za rad pri jakoj svetlosti od glare varijanti jer nema izraženog odsjaja. Nažalost, ostale osobine mu nisu na visokom nivou, a tu mislimo na prikaz boja i posebno na vertikalni ugao vidljivosti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *