HP PAVILION dv6

Hmmm, opet HP Pavilion dv6? Zar on nije već odavno predstavljen? – zapitaće se možda redovni posetioci sajt. Tako je, ali ovaj HP Pavilion dv6 se toliko razlikuje od svog prethodnika, da nam nije jasno zašto ih HP naziva istim imenom. Naravno, mnogo bitnija od imena je činjenica da je reč o laptopu koji nudi mnogo toga, po prihvatljivoj ceni.

 

HP Pavilion dv6 laptop

 

Već na prvi pogled je jasno da HP Pavilion dv6 nema mnogo zajedničkih osobina sa svojim istoimenim pretkom. Umesto sjajne crna plastike, za izradu novog Paviliona je korišćen aluminijum, a šare na njemu nisu naslikane već izgravirane, što pravi odličan efekat. S pravom možemo reći da Pavilion dv6 spada među najlepše laptopove na našem tržištu, bar kada su modeli srednjih i većih dijagonala u pitanju.

 

HP Pavilion dv6 poklopac

 

Kvalitet izrade je na visokom nivou, pa ceo laptop odaje utisak luksuznog i dobrog proizvoda. Na poklopcu se, pored neuobičajenih šara, izdvaja i svetleći HP logo. Kad smo već kod poklopca, treba istaći da se može otvoriti nekih 135 stepeni, što i nije loše, mada bi bilo još bolje kada bi ugao bio blizu 180 stepeni. Ekran je definitivno iznad proseka, naročito po pitanju uglova gledanja, mada su boje mogle biti i malo zasićenije. Glare je tipa (ima odsjaj), sa LED pozadinskim osvetljenjem.
Postoje detalji koje HP uporno forsira, iako se nama ne dopadaju (a sudeći po komentarima korisnika koji se mogu naći na internetu nismo jedini koji tako misle). Tu pre svega mislimo na neobičan touchpad, koji se u ovom slučaju zove Clickpad. Viđali smo ga i ranije na HP laptopovima, a za one koji nisu čitali naše druge testove da podsetimo da ne postoje fizički tasteri ispod tačpeda, već je samo jedan deo površine označen kao taster. Problem je što se dodirivanjem "tastera" pomera i kursor, pa ćete ga često nehotično pomeriti i omašiti željeno mesto na ekranu.

 

HP Pavilion dv6 notebook

 

Sledeća stvar koja nam se ne dopada su dodatni tasteri sa leve strane tastature. Oni su uklopljeni kao deo osnovne tastature pa će većina pritiskati za jedan tastere ulevo (na primer, umesto tastera "A" koji na normalnim tastaturama drugi sleva, ovde ćete greškom pritiskati "Caps Lock"). Što ste iskusniji korisnik računara, to će vam trebati više vremena da se naviknete na ovakav raspored. Ovih dodatnih tastera ima 5, pri čemu su prva tri namenjena za pokretanje e-mail klijenta, HP MediaSmart skupa multimedijalnih aplikacija i Internet Explorera. Četvrti je za brzo pozivanje Print funkcije, a peti za kalkulator. Mnogima će problem biti i to što nema numeričkog dela tastature, što je još jedna negativna posledica ubacivanja ovih dodatnih tastera. Iznenađujuće, tastatura se pomalo ugiba na sredini, mada na sam osećaj u radu nismo imali primedbi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *