HP G62 LAPTOP

HP je svakako jedan od najpopularnijih proizvođača laptopova kod nas, pa je logično da svaki njihov novi proizvod privlači veliku pažnju. Nekima se samo divimo jer nemamo para da ih priuštimo, dok drugi pažnju privlače pre svega cenom. Jedan od onih koji su dostupni najširem krugu kupaca je i HP G62, koji vam ovog puta predstavljamo.

 

HP G62

 

Reljefni materijali su očigledno u modi, pa se samo postavlja pitanje koja će šara biti korišćena. HP se kod modela G62 odlučio na pravilne geometrijske oblike, u čijoj osnovi je niz stilizovanih trouglova. Ceo laptop je izrađen od mat crne plastike, a jedino što se izdvaja na poklopcu je diskretni srebrno sivi HP logo u samom uglu. Ovakvim izborom materijala HP je olakšao održavanje uređaja jer se otisci prstiju ne uočavaju previše.
Kada je kvalitet izrade u pitanju, u ovoj cenovnoj kategoriji se ne mogu očekivati čuda, pa je i HP G62 osrednjeg kvaliteta, sa poklopcem koji se poprilično ugiba.
Tastatura je "chocolate" tipa i udobna za rad, pri čemu nema zveckanja i sličnih neželjenih pojava. Tasteri su veliki i sa dobro odmerenim hodom. U tom pogledu je ova tastatura iznad proseka. Tastatura sa leve strane počinje dodatnim tasterima koji je uokviruju i lepo se vizuelno uklapaju jer su simetrični u odnosu na standardne Delete, Home, Page Up… tastere koji su sa desne strane. Problem je što većina korisnika nije navikla da levo od Tab i Shift tastera postoji bilo šta, tako da će proći dosta vremena pre nego što prestanu greškom da pokreću kalkulator, Internet Explorer i druge aplikacije koje su mapirane ovim tasterima.
Touchpad je savršeno uklopljen u okolinu, što je efektno, ali i nepraktično jer ne primećujete kad prstom pređete preko ivice. Jedino po čemu možete vizuelno naslutiti granice touchpada jesu položaj tastera ispod njega i blago proširenje oslonca za dlanove u tom delu. Kako je cilj korišćenje tačpeda bez skretanja pogleda sa ekrana, ovakvo rešenje nije baš najzgodnije. Osetljivost je osrednja, a nema multitouch mogućnosti. Sve u svemu, iako je primetno bolji od nesretnih ClickPad-ova koje smo viđali na drugim novim HP laptopovima, ni ovaj nije ostavio jak utisak na nas.

 

HP G62 laptop

 

Ono što vadi prosek kod ovog laptopa je ekran, čije su karakteristike neočekivano dobre za ovu cenovnu kategoriju. Tu pre svega mislimo na veliki ugao gledanja, inače čestu boljku jeftinih laptopova.
Zvučnici su solidni, što nas nije iznenadilo jer ih potpisuje čuveni Altec Lansing. Snažniji su od većine u ovoj klasi, mada i njima nedostaju niski tonovi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *