HP ELITEBOOK 8440p LAPTOP

Kada se u popisu materijala od koga je izrađen laptop nađu aluminijum i magnezijum, znate da imate posla sa ozbiljnom spravom. Ako uz to dodamo i prilično pompezan naziv EliteBook, postaje jasno da specifikacije nisu samo mrtvo slovo na papiru. HP EliteBook 8440p je novi pripadnik elitne HP-ove linije laptopova, koji je uzleteo na talasu nedavno predstavljene Intelove platforme. Svakako najznačajnija karakteristika ovog laptopa je procesor u koji je integrisana i grafička karta, što je kombinacija koju prvi put susrećemo van netbook kategorije.  

 

HP EliteBook 8440p laptop

 

Možda su nas godine sedanja i rada za računarom oslabile, ali ostaje činjenica da ni uz mnogo napora nismo uspeli da deformišemo poklopac u meri koja bi proizvela neki efekat na ekranu. Impresivno, nema šta. Zasluga za to pripada kombinaciji magnezijuma i aluminijuma od koje je napravljen poklopac. Efekat brušenog aluminijuma jasno stavlja do znanja kakvog je kvaliteta materijal koji štiti ekran, ali to ne znači da je ostatak lošije urađen. Iako se to ne može uočiti na prvi pogled, celo kućište ima ojačanje od legure magnezijuma. Zbog toga ne čudi što ovaj laptop dijagonale 14 inča teži 2,4 kilograma.

 

HP EliteBook 8440p notebook

 

Za razliku od većine novih laptopova, EliteBook 8440p ima bravicu za otvaranje poklopca. Levo i desno od touchpada su rupice u koje upadaju čepići za zaključavanje poklopca. Iako se u rupicama nalaze gumeni štitnici, čini nam se da su ovo mesta na kojima će se tokom vremena skupljati prašina. Ekran se u odnosu na telo laptopa može otvoriti za više od 180 stepeni, što je veoma praktično, a metalne šarkice garantuju da ni često ''maltretiranje'' poklopca neće izazvati negativne reakcije.
Tastatura je bez ugibanja, a u stanju je da zaštiti unutrašnjost laptopa od manje količine prosute tečnosti. Tasteri imaju dugačak hod i nesvakidašnjeg su oblika. Bočne stranice nisu zakošene, već su pod pravim uglom, ali stepenastog oblika. Pojedini proizvođači ovakav dizajn tastature nazivaju čokolada, zato što oblikom podseća na čokoladne table. Još jedna od bitnih odlika ovog laptopa jesu i dual komande za kontrolu kursora – touchpad i pointing stick.Touchpad je relativno mali, ali veoma precizan.
Iznad tastature su senzorski tasteri koji reaguju vrlo dobro i precizno. Neki od njih imaju dvojaku ulogu, u zavisnosti od toga da li je laptop uključen ili ne. Prvi služi za podešavanje HP-ovih pratećih programa, drugi za pokretanje Internet browsera, treći za wireless adapter, a četvrti za zaključavanje touchpada. Preostali tasteri su za regulaciju zvuka. Kada je laptop isključen, prvi senzor služi za pokretanje HP QuickLooka, a drugi za HP QuickWeb aplikaciju. QuickLook omogućava brz pristup mailu, kontaktima i kalendaru bez podizanja Windows operativnog sistema. HP QuickWeb je mini operativni sistem, nezavisan od Windowsa i pandan je Express Gate rešenju, koje imamo priliku da vidimo na Asusovim laptopovima. Samo 24 sekunde je proteklo od pritiska na dugme do podizanja Internet browsera, što je lepo ubrzanje u odnosu na nešto više od minut, koliko je bilo potrebno da bi se podigao Windows 7 i pokrenuo Internet Explorer, ali nije baš ni spektakularan rezultat u poređenju sa konkurencijom.

 

HP EliteBook 8440p

 

U skladu sa poslovnom orijentacijom stavljen je mat ekran koji odlikuju dobri uglovi gledanja i ne baš jako osvetljenje. Iznad ekrana su smeštene solidna web kamera i lampica skrivena u ležištu. Kada se aktivira lampica iskače iz ležišta i obasjava tastaturu skromnom svetlošću koja pomaže pri radu u mraku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *