TEST FREECOM HARD DRIVE XL 1TB

Freecom Hard Drive XL 1TB je eksterni hard namenjen svima koji žele izuzetno veliki skladišni prostor. Vizuelno je gotovo identičan svom prethodniku Hard Drive 500, a razlikuje se po dvostruko većem kapacitetu i postolju koje mu omogućava rad u vertikalnom položaju. Za razliku od modela Mobile Drive Classic 160 koji smo nedavno opisali, XL nije tako lako prenosiv, ali ima druge prednosti koje će se dopasti mnogima.

Freecom Hard Drive XL 1TB sa drzacem

 Hard Drive XL 1TB za rad iziskuje napajanje, pa se u paketu dobija strujni adapter. Nastavak koji odgovara našim strujnim utičnicama, a koji se drugim krajem umeće u strujni adapter je jako kratak, što je i jedina praktična mana ovog uređaja. USB kablić je nasuprot tome dugačak čitav metar, pa XL možete postaviti na mesto koje vama najviše odgovara. Kućište je srebrne boje, a samo su prednji i zadnji panel crni. Izrađeno je od aluminijuma debljine dva milimetra, pa odlično apsorbuje toplotu i odvlači je sa diska. Reljefni logo je jedino što se nalazi na kućištu.

Da bi se produžio životni vek i osigurala bezbednost podataka, u Freecom Hard Drive XL 1TB je ugrađen ventilator koji se aktivira samo po potrebi, jer poseduje senzor koji očitava temperaturu diska. Na taj način se smanjuje nivo buke kada se disk ne koristi intenzivno.

Ovaj uređaj poseduje impresivan kapacitet, dovoljan za vašu kompletnu filmsku i muzičku kolekcija, ali i za poslovnu primenu. Uz disk se dobija NTI shadow Backup softver koji služi, kao što mu i ime kaže, za automatizovano pravljenje bekapa. Potrebno je odrediti fajlove (foldere ili particije) koje želite bekapovati, kao i lokaciju na koju će bekap biti smešten. Pravljenje bekapa može biti u realnom vremenu (istog trenutka kada se izvorni fajl promeni), a može se podesiti i periodično kopiranje određenih fajlova (na željeni broj minuta/sati), ili određenim danom u sedmici. Sa ovim softverom Hard Drive XL postaje izuzetno zanimljiv i poslovnim korisnicima, kojima je pravljenje rezervne kopije preduslov za miran san. Namenjen je vlasnicima Mac i PC računara, pa je formatiran u FAT32 fajl sistemu.

Freecom Hard Drive XL 1TB eksterni hard disk

 Napred se nalaze rupice za uvlačenje vazduha i oznaka kapaciteta (1TB) koja svetli plavičastom bojom i treperi kada se podaci čitaju ili pišu. Ukoliko disk koristite intenzivno nije loša ideja okrenuti ga malo u stranu da vam ne bi smetalo treperenje. Sa zadnje se nalaze prekidač za paljenje i konektori za napajanje i povezivanje sa računarom putem USB konekcije, kao i otvor kroz koji ventilator izbacuje zagrejani vazduh. Poseduje držač koji omogućava vertikalno postavljanje diska, što značajno štedi prostor na stolu. Ovećih je dimenzija, a ni težina mu nije zanemarljiva.

FREECOM HARD DRIVE XL 1TB – ZADNJA STRANA 

Freecom Hard Drive XL 1TB veliki eksterni hard disk

 Već sama mogućnost da na jednom mestu drže sve svoje podatke će privući mnoge, pa dobar softver za bekapovanje dođe kao čist bonus. Ukratko, Freecom Hard Drive XL 1TB nudi veliki kapacitet i odličan kvalitet, uz odgovarajuću cenu.

 FREECOM HARD DRIVE XL 1TB – SPECIFIKACIJA I CENA

Kapacitet 1TB (1000 GB)
Brzina rotacije 7200 o/min
Način povezivanja USB 2.0
Dimenzije 245x165x48 mm
Težina 3,2 kg
Cena 290 €
Kontakt http://www.dl.rs/gdekupiti/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *