PRESTIGIO POWER BANK 501 EKSTERNA BATERIJA

Zamislite da umesto punjača za laptop, kameru i PDA na put nosite samo jedan uređaj. Ako vam se dopada ova vizija, onda je Prestigio Power Bank 501 kao stvoren za vas. Uprošćeno rečeno, reč je o eksternoj bateriji koja se može koristiti za napajanje različitih potrošača, ali je prevashodno namenjena laptopovima.

Prestigio Power Bank 501 dodatna eksterna baterija

 Uređaj deluje kvalitetno i čvrsto, a dominira crna boja, sa par srebrnih detalja. Veći deo prednje površine je u sjajnoj, piano završnoj obradi kojom dominira Prestigio logo. Donji prednji deo je rezervisan za LED indikatore napona i funkcijski taster kružnog oblika. Sa čeone strane (ili donje, zavisi kako stoji uređaj) se nalaze ON/OFF prekidač, USB port, ulazni i izlazni konektori za napajanje i LED indikator punjenja.

 

 U paketu se, pored samog uređaja, dobijaju kožna futrola, adapter za struju, USB kablić i 8 različitih konektora za povezivanje sa uređajima koje treba napajati. Tih 8 konektora ujedno predstavlja i jedno od većih ograničenja, jer ne postoji mogućnost dokupljivanja novih, ukoliko recimo vaš laptop ima specifičan konektor. Srećom, konektori iz paketa obuhvataju najčešće korišćene tipove, pa su velike šanse da pronađete odgovarajući. Posebno je zgodno što poseduje i mogućnost punjenja drugih uređaja preko USB porta. Prestigio Power Bank 501 prevashodno ima ulogu dodatne baterije za laptop, jer je teško poverovati da će neko dati više od 100 eura da bi ga koristio samo za PDA, recimo. Može se koristiti u dva režima. U prvom slučaju se baterija nalazi u laptopu i tada se istovremeno vrši i njeno punjenje, a u drugom slučaju je baterija izvađena i Power Bank 501 služi samo za napajanje laptopa. Maksimalna izlazna snaga ne može preći 65W, i to je drugo bitno ograničenje. Izlazni napon može imati sledeće vrednosti: 5, 6, 7.5, 9, 12, 14, 16 i 19V. Kapacitet baterije je 10.000 mAh, a napon 5V. Upotreba je krajnje jednostavna i svodi se na stavljanje odgovarajućeg konektora i povezivanje sa uređajem koji treba napajati energijom. Power Bank 501 dodatna eksterna baterija ima solidan kapacitet i prosečnom laptopu može obezbediti autonomiju od par sati.


 Prestigio Power Bank 501 -Specifikacija

Proizvođač  Prestigio
Model  Power Bank 501
Dimenzije  174x84x23 mm, 420 g
Cena (EUR)  115
Kontakt  www.ASBIS.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *