PORT TORBE ZA LAPTOP

Kompanija Port je relativno nova na našem tržištu i prvi put se srećemo sa njihovim torbama. Ovaj francuski proizvođač ima dobru reputaciju na zapadu, a svoje proizvode su izložili i na ovogodišnjem CeBIT-u. Na našem testu našle su se tri torbe namenjene različitim profilima laptopova ali i korisnika. U pitanju su modeli Osaka, Chicago BFE i Antalya Messenger.

OSAKA TORBA

Osaka je najmanji model na testu i namenjena je prenosnim računarima čiji ekran ne prelazi 13 inča po dijagonali. U pitanju je crna torba sa svetlo smeđom postavom, što čini lepu i oku ugodnu kombinaciju. Modernog je dizajna, a materijal od koga je napravljena se blago presijava.

Port Osaka torba za laptop

 Torba je podeljena na dve glavne celine. Prednja, neuporedivo manja, je namenjena držanju sitnica koje bi eventualno mogle da ogrebu notebook, sa odeljcima za olovke i vizit karte. U glavnom odeljku se nalazi pokretna pregrada koja se čičak trakom lepi za unutrašnje ivice torbe, a služi za učvršćivanje laptopova manjih dimenzija, čime se sprečava "šetanje"istog  po torbi. Može zgodno poslužiti  i da odvoji punjač od laptopa pri transportu i spreči nastajanje ogrebotina. Pregrada koja deli torbu na dve glavne celine ima zadebljan sloj širine oko 3,5 i debljine oko jednog centimetra, koji se pruža popreko po sredini pregrade i dodatno štiti ekran od udara i oštećenja. Tu je i oveći džep u koji se mogu smestiti papiri ili slični tanki predmeti. Za učvršćivanje laptopa u unutrašnjosti služe dve trake. Unutrašnjost je dimenzija 340x245x40 mm, a debelo ojačanje sa bočnih strana garantuje bezbednost vašeg laptopa. Težina torbe je 820 grama.

Port Osaka torba iznutra

 Ručka je ergonomski oblikovana i obložena. Lepo leži u ruci i dlan se ne znoji. Svi upotrebljeni materijali su kvalitetni, a jedina zamerka je na račun nešto manjeg broja odeljaka.

CHICAGO BFE TORBA

Torba sa oznakom Chicago BFE ima nešto konvencionalniji izgled. Malo je kockastija od prethodno opisanog modela, a upotrebljeni materijal je neupadljiviji. Namenjena je laptopovima čija je dijagonala do 15,4 inča. Chicago BFE je podeljen u tri glavne celine. Prednji džep se zatvara preklopnim delom od kože, koji sa unutrašnje strane ima čičak traku, a unutar njega se nalaze držač vizit karti i olovaka. Pomenuti preklopni deo i ručka su jedini detalji na torbi urađeni od kože.

CHICAGO BFE torba za laptop

 Unutrašnjost je od istog materijala kao i kod Osaka modela, a tu i je i već opisani deo za zaštitu ekrana. U suštini, najveća razlika kod glavnih odeljaka ove dve torbe je u veličini. Bočni zidovi ovog modela su sa dosta tanjom oblogom, ali je to i dalje dovoljno da zaštiti vaš laptop, s obzirom na tanki metalni okvir koji se krije ispod obloge. Unutrašnje dimenzije su 400x300x50 mm. Chicago BFE poseduje i treći odeljak koji se sastoji iz dva džepa. Nekome može zasmetati težina od preko 1,5 kg.

ANTALYA MESSENGER TORBA

Za razliku od prethodnih modela, Antalya Messenger Limited Edition torbu krasi plavo-siva kombinacija boja. Već na prvi pogled je jasno da je namenjena mlađoj populaciji. Nije namenjena nošenju notebook-a u ruci (nema ručku) već samo o ramenu. Ima primetno mekšu formu, bez krutih okvira, pa se može i presaviti, ako želite negde da je smestite dok je ne koristite. U nju se mogu smestiti prenosni računari sa ekranom do 15,4 inča. Napred se nalazi džep čije su dimenzije malo manje od A4 formata. Unutrašnjost je podeljena na dva asimetrična odeljka, a u okviru manjeg se nalazi još jedan džep. Njena prednost je težina koja iznosi manje od 700 grama.

ANTALYA MESSENGER torba za notebook

 Od testiranih torbi najbolji utisak na nas je ostavila Osaka, a jedini problem je što veličinom ne odgovara najpopularnijim modelima laptopova od 15,4 inča.

Kontakt: www.laptopcentar.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *