LOGITECH V550 NANO LASERSKI MIŠ

U mnoštvu zanimljivih proizvoda kompanije Logitech, našu pažnju je posebno privukao nedavno predstavljeni Logitech V550 Nano bežični laserski miš za laptopove. Pored atributa uobičajenih za ovu kategoriju miševa, V550 Nano poseduje par neobičnih osobina koje će olakšati život vlasnicima prenosnih računara.

 

Logitech V550 Nano bezicni laserski mis

 

Za kompaniju Logitech ste gotovo sigurno odavno čuli, pa ćemo ovom prilikom preskočiti uobičajeni uvod i odmah preći na stvar. Veliki broj ljudi radije koristi miš nego tačped na laptopu, ali se često dogodi da miš zaborave da ponesu kad prelaze iz jedne u drugu sobu. Logitech V550 Nano bežični laserski miš za prenosne računare poseduje originalni sistem “zakači i ponesi” i oslobađa vas brige o tome gde ste ga spustili.

 

Logitech V550 Nano mis

 Kutija u kojoj se dobija V550 Nano, pored samog miša, sadrži USB nano prijemnik, dve Clip-and-Go bazne stanice, alat za njihovo skidanje, dve AA baterije, USB produžni kablić sa postoljem i dve krpice za čišćenje. Već na prvi pogled je očigledno da tu ima dosta stvari, mnogo više nego što bi se očekivalo od paketa jednog miša.
Svakako najneobičniju stavku čini Clip-and-Go bazna stanica, a ona je i glavna osobenost ovog miša. Prevedeno na razumljiviji jezik, u pitanju je neupadljiva zakačka koja se zalepi na laptop, a na koju se onda po potrebi kači sam miš. Zakačku možete staviti gde vama najviše odgovara, ali najlogičnija pozicija je na poklopcu, malo izvan centra.

Clip-and-Go
 
Logitech V550 Nano na laptopu

 

U kompletu dobijate crnu i sivu zakačku, čime se pokriva najveći broj laptopova na tržištu. Priložen je i odgovarajući plastični alat za brzo i lako skidanje zakačke. Da ne bude zabune, ovaj alat je potreban samo za skidanje zakačke, a ne miša. Što se tiče kačenja miša na zakačku, u pitanju je jednostavan i brz proces, za koji vam je dovoljan jedan potez rukom, a slična je situacija i sa skidanjem.

 

Alat za skidanje

 

Logitech V550 Nano se proizvodi u dve boje – sivoj sa srebrnim detaljima i srebrnoj sa plavim detaljima. Simetričnog je oblika, a i pored nešto manjih dimenzija lepo leži u ruci. Dimenzije su 10×5,8×3,4 cm, a težina praznog miša iznosi samo 69 grama. USB prijemnik je 2 grama, a miš sa dve AA baterije i prijemnikom teži 120 grama. Točkić poseduje dva režima rada. Prvi je standardni i tada se skrol vrši u unapred definisanim koracima. Pritiskom točkića na dole menja se režim i tada se skrol vrši kontinualno, većom brzinom, što je zgodno za skrolovanje dugačkih dokumenata ili web strana. Taster uz točkić služi za prebacivanje iz jedne aplikacije u drugu, a za njegovo pravilno funkcionisanje je potrebno instalirati dodatni softver.

 

Logitech V550 Nano

 

Između baterija se nalazi spremište za USB prijemnik, što eliminiše mogućnost da ga izgubite ukoliko miša koristite na par računara.
Priloženi USB prijemnik s razlogom nosi ime Nano. U pitanju je minijaturni uređaj koji radi na 2,4 GHz, a iz USB porta viri samo 8 mm. Zahvaljujući tako malim dimenzijama ne morate ga vaditi prilikom transporta.
Mnogi korisnici izbegavaju bežične miševe zbog straha od brzog pražnjenja baterija. V550 Nano ima bateriju koja traje do 18 meseci i trenutno je jedini bežični Logitech miš sa tom mogućnošću. Miš se automatski gasi kad je prikačen na nosač ili kad je Nano prijemnik vraćen u njega i tako dodatno štedi bateriju.

 

Logitech V550 Nano odozdo

 

Fukcija USB produžnog kabla sa postoljem na jednom kraju nam nije baš najjasnija. Čak ni na slikama u priloženom uputstvu se nigde ne pojavljuje, pa ga možete shvatiti kao lep bonus.
Logitech V550 Nano je vrlo zgodna spravica koja uspešno eliminiše neke od problema pri korišćenju miša uz laptopove. Garancija na uređaj je tri godine, pa ukoliko vam odgovara preporučena maloprodajna cena od oko 50 evra sigurno nećete pogrešiti njegovom kupovinom.

SPECIFIKACIJA – LOGITECH V550 NANO

Dimenzije 10 x 5,8 x 3,4 cm
Težina sa baterijama 120 grama
Garancija 3 godine
Cena (€) oko 50
Kontakt www.logitech.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *