LOGITECH KINETIK BACKPACK RANAC ZA LAPTOP

Iako je već izvesno vreme u prodaji, čini se da Logitech Kinetik Backpack ranac za laptopove nije dobio dovoljno medijske pažnje, koju svakako zaslužuje. Da bi to ispravili, odlučili smo da vam predstavimo ovaj neobični ranac.

Logitech Kinetik backpack ranac za laptopove

 Već na prvi pogled je jasno da Logitech Kinetik Backpack 15,4 odstupa od standardne forme koje se drže drugi ranci za laptopove. Najjednostavnije rečeno, Kinetik podseća na kornjačin oklop. Sa prednje i dela bočnih strana ima krutu konstrukciju nalik onoj kod modernih putnih kofera i torbi.
Ova odlika mu donosi brojne prednosti, ali i mane. Krenućemo prvo od mana jer je za njihovo opisivanje potrebno manje vremena i prostora. Logitech Kinetik zauzima priličan prostor, čak i kad je prazan. Činjenica da nije dovoljno fleksibilan vam u određenim situacijama može komplikovati život. Na primer, ukoliko putujete autobusom kome je prostor za odlaganje stvari iznad glave mali, možda nećete moći da ubacite svoj ranac. U suštini, ako bilo gde zatreba malo zbijanja, Kinetik će pružati veliki otpor takvom tretmanu. Kako je deo bočnih strana od elastičnog materijala, mali efekti zbijanja su mogući, ali ne računajte previše na to.

 

Logitech Kinetik backpack torba

 

Srećom, kvalitet izrade i sigurnost koju uliva, pomoći će vam da zaboravite na mane. Kada ga ugledate, a pogotovo kad dodirnete njegovu čvrstu konstrukciju, pomislite da je reč o rancu koji će vam “odvaliti” rame čak i kada je prazan. Logitech ne bi bio to što jeste, a ni cena ne bi mogla biti ovakva, da nije reč o proizvodu koji ima i skrivenih kvaliteta. Iako 2 kg nije za zanemarivanje, Kinetik je primetno lakši nego što bi se moglo očekivati. Uz termine poput “exo-shell” i “ballistic nylon”, mogli biste pomisliti da je reč o oklopnom vozilu, što naravno nije tačno jer ovi izrazi kriju tajnu kvalitetne izrade i specifičnih materijala koji omogućavaju da Logitech Kinetik bude lagan a u isto vreme i izuzetno čvrst.

 

Logitech Kinetik backpack ranac za lap top

 

Zvanično je namenjen laptopovima dijagonale ekrana do 15,4 inča, ali može da stane i većina modela sa ekranom 15,6 i 16 inča. Najveći deo spoljašnjosti je crne boje, dok je deo koji se naslanja na leđa crven. Ručka za nošenje je malo tvrđa nego što nama odgovara, ali zato odaje utisak izdržljivosti. Remeni su široki pa se neće usecati u telo, bez obzira na to koliko napunite ranac. Postoji čak i mali kaiš kojim remene možete međusobno povezati preko grudi, čime se pomeranje ranca u odnosu na telo prilikom hodanja svodi na minimum.

 

Logitech Kinetik backpack ranac

 

Zadnji deo je dobro tapaciran i lepo naleže na leđa, pa je udobnost na visokom nivou. Mrežasti materijal omogućava kakvu-takvu cirkulaciju vazduha, što će umanjiti zagrevanje i znojenje leđa. Na samom prelazu zadnje i bočne strane se nalazi mali džep, koji se može otvoriti bez skidanja ranca, pa je zgodan za držanje putnih karti ili drugih stvari koje vam trebaju biti na dohvat ruke.
Kada smo otvorili ranac, bili smo impresionirani brojem džepova. Uostalom, najbolje je da pogledate slike i sve će vam biti jasno.

Logitech Kinetik backpack ranac za laptop
 
Logitech Kinetik backpack ranac za notebook

 Desetak manjih i većih džepova, plus deo za olovke i vizit karte je nesumnjivo dovoljno i za najopremljenije putnike. Ne samo broj odeljaka već i njihova prostranost, omogućavaju smeštanje brojnih i poprilično kabastih stvarčica. Odeljak za laptop se nalazi u središnjem delu čime je osigurana bezbednost uređaja, čak i u ekstremnim situacijama. Neki džepovi su otvoreni, drugi sa čičak trakom, a treći sa rajfešlusom, pa možete smestiti najrazličitije stvari. Logitech Kinetik će savršeno odgovarati putnicima koje pored laptopa vole da u ranac natrpaju gomilu drugih stvari.
U trenutku pojavljivanja na tržištu, preporučena maloprodajna cena je bila oko 100 evra. Sada je situacija mnogo povoljnija, pa se može kupiti za malo manje od 60 evra. Logitech Kinetik ranac nije namenjen povremenim korisnicima, već ljudima koji nedelje i mesece provode na putovanjima, a za njih ovako kvalitetan proizvod vredi svaku paru.

SPECIFIKACIJA – LOGITECH KINETIK 15,4 BACKPACK

Garancija 5 godina
Cena (€) oko 60
Kontakt www.logitech.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *