LOGITECH COMFORT LAPDESK

Prirodna „radna mesta“ Logitech Comfort Lapdeska su dnevna i spavaća soba, odnosno sva ona mesta gde nemate radni sto. Prva od dve osnovne namene mu je da zaštiti korisnika od neprijatnog i štetnog uticaja toplote koju oslobađa laptop. Ako slučajno niste upoznati, istraživanja su pokazala da toplota koju zrače laptopovi može usled dugotrajnog dejstva imati štetan uticaj na plodnost muškaraca. Naravno, ovo važi samo u slučaju da laptop držite u krilu. Druga bitna namena Lapdeska je da omogući veću udobnost pri radu, što se postiže prirodnijim položajem tela i povećanjem stabilnosti laptopa. Da odmah raščistimo jednu stvar. Comfort lapdesk nije laptop kuler i ako vam je potreban uređaj koji će ohladiti vaš notebook, onda ovo nije za vas.

 

Logitech Comfort Lapdesk
 
Logitech Comfort Lapdesk laptop stand

 

Sigurni smo da će ogromna većina ljudi pri prvom kontaktu sa Logitech Comfort Lapdesk-om pomisliti da je reč o proizvodu kompanije Apple. Dominiraju jednostavne, zaobljene linije i svetle boje. Lapdesk je sastavljen iz više slojeva. Gornja površina je veoma jednostavnog oblika. U pitanju je pravougaonik sa zaobljenim uglovima, napravljen od sjajne bele plastike. Zbog visokog sjaja nije pogodan za korišćenje optičkih miševa. Ispod njega je drugi sloj koji je napravljen od istog materijala, ali ima elipsasti otvor u sredini i jedan deo mu je zakrivljen na dole. Ovo zakrivljenje izdiže zadnji deo Lapdeska, što omogućava da laptop stoji pod nagibom od 12 stepeni. Prednosti ovakve kostrukcije su očigledne – ruke su u prirodnijem položaju pri kucanju, a i ekran je bliži nivou očiju, pa se smanjuje opterećenje vrata i izbegavaju bolovi usled dugogo rada.

 

Logitech Comfort Lapdesk postolje

 

Treći deo Lapdeska je najlakše opisati kao jastučić koji prati konturu drugog, zakrivljenog dela. Ovaj deo je u kontaktu sa telom i zbog udobnosti je napravljen od spužvastog materijala sa mrežastom površinom. Na osnovu prvih press slika smo mislili da je reč o veoma mekanom materijalu. Ipak, ovaj jastučić je solidno čvrst i zadržava svoj oblik pod težinom laptopa, pri tom i dalje pruža zavidnu udobnost korisniku. Comfort Lapdesk ima poprilično veliku površinu, pa će bez problema stati i laptopovi velikih ekrana. Težak je nešto manje od kilograma, tako da vas neće preterano opterećivati.  

 Par primera upotrebe lapdeska

Logitech Comfort Lapdesk
 
Logitech Comfort Lapdesk

 Kvalitet izrade je, očekivano, na vrhunskom nivou. S obzirom da Comfort Lapdesk nema pokretnih delova i da nije namenjen hlađenju laptopa, cena od 40 evra može izgledati prilično visoka. Realno, ova cena nas nije previše iznenadila jer su proizvodi kompanije Logitech već godinama poznati kao kvalitetni, luksuzni i namenjeni kupcima bogatijeg džepa. Logitech Comfort Lapdesk je definitivno namenjen ljudima koji ne žale novac da svaki trenutak svog života učine što lepšim i udobnijim.

SPECIFIKACIJA – LOGITECH COMFORT LAPDESK

Težina 920 g
Cena (€) oko 40
Kontakt www.logitech.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *