FREECOM TOUGH DRIVE PRO U&F

Ukoliko je terenski rad u opisu vašeg radnog mesta, ili ste možda nepažljivi pa vam stvari lako ispadaju iz ruke, Freecom Tough Drive Pro U&F predstavlja pravo rešenje za vaše probleme. Reč je o eksternom hard disku namenjenom prevashodno ljudima kojima je bezbednost podataka na prvom mestu. Način zaštite diska je veoma zanimljiv. Umesto oklopa koji više priliči borbenom vozilu, u Freecomu su se odlučili za elegantnije rešenje.

FREECOM TOUGH DRIVE PRO U&F eksterni hard disk

 Freecom Tough Drive Pro U&F oko hard diska ima silikonsku oblogu, koja je dovoljno meka da uspešno amortizuje udar, a opet dovoljno čvrsta da se ne deformiše previše. Naš primerak je imao belu silikonsku oblogu koja se odlično uklapa u Apple Mac dizajn, što nije slučajnost. U&F u oznaci uređaja govori da ga je sa računarom moguće povezati na dva načina – preko USB i FireWire konekcije. Tough Drive Pro U&F poseduje integrisani kablić koji na svom slobodnom kraju ima FireWire konektor koji odgovara onima na Apple računarima. Kako se na većini PC laptopova nalazi mini FireWire konektor, njihovi vlasnici će morati da koriste USB konektor. Srećom, u paketu se dobija i odgovarajući kablić, pa bar oko toga ne morate brinuti, niti uzeti kao manu pomenuti FireWire. Integrisani kablić na sebi poseduje plavu diodu koja služi kao indikator konekcije i uključuje se bez obzira na to da li je uređaj povezan preko FireWire-a ili USB-a.

FREECOM TOUGH DRIVE PRO U&F

 Kapacitet hard diska je 160 GB, a brzina rotacije ploča 5400 rpm. Očekivano, disk je gotovo nečujan u radu, a napaja se preko USB-a, pa nije potreban strujni adapter (iako postoji odgovarajući džek).

Da Freecom Tough Drive Pro U&F ne bi predstavljao samo "tapacirani" hard disk, brine se priloženi softver. U pitanju je NTI Shadow kojim se izuzetno lako i automatski pravi bekap u unapred zadatim vremenskim intervalima ili pri svakoj izmeni nadgledanih fajlova. Zahvaljujući ovom softveru možete, između ostalog, svoj posao odneti kući i radite, bez brige o tome da li ćete uvek kod sebe imati najaktuelniju verziju fajla. Za nešto opuštenije trenutke tu je i NTI Ripper, softver za ripovanje CD-ova i konverziju u mp3.

FREECOM TOUGH DRIVE PRO U&F disk

 Proizvođač garantuje da će Tough Drive Pro, zahvaljujući silikonskoj oblozi i internom anti-šok mehanizmu, normalno raditi i posle pada sa visine od dva metra. Priznajemo – nismo probali, ali ne zato što ne verujemo u to, već zato što bi uređaj verovatno zadobio bar neke sitne ogrebotine. Obećavamo, ako ga budemo kupili isprobaćemo kako se ponaša pri padu sa pomenute visine.

 FREECOM TOUGH DRIVE PRO U&F – SPECIFIKACIJA I CENA

Kapacitet 160 GB
Brzina rotacije 5400 o/min
Način povezivanja USB 2.0 i FireWire
Dimenzije 155x82x19 mm
Težina 200 g
Cena 195 €
Kontakt http://www.dl.rs/gdekupiti/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *