ELECOM ZEROSHOCK IV ADVANCED FUTROLA ZA LAPTOP

O laptop torbama u obliku futrola se najčešće nema šta puno reći. Osnovna uloga im je da pruže elementarnu zaštitu od oštećenja i da spreče prljanje uređaja, ali kada je Elecom Zeroshock IV Advanced laptop futrola u pitanju, stvari stoje nešto drugačije. Za početak je dovoljno reći da su dizajn i tehnologija koja stoji iza sistema za zaštitu laptop plod japanskih stručnjaka iz kompanije Elecom, što uliva poverenje.

 

Elecom Zeroshock IV Advanced laptop futrola

 

Ljubaznošću ljudi sa sajta GearZap koji je specijalizovan za dodatnu opremu za laptopove, bili smo u prilici da testiramo torbu koja se odlikuje efikasnim ublažavanjem udaraca koji bi mogli oštetiti vaš laptop.
Kada je estetska strana u pitanju, mišljenja o Zeroshock-u su podeljenja. Jednostavnog oblika i potpuno crne boje, dopašće se pre svega nešto konzervativnijim korisnicima. Mlađi korisnici bi verovatno voleli da vide i nešto vedrije boje (na raspolaganju je još i siva). Sa druge strane, ovakav dizajn omogućava da se lako uklopi uz mnogo veći broj laptopova. Ne treba zaboraviti da je kod ove torbe naglasak na nekim drugim, bitnijim stvarima.
Na prvi pogled pažnju privlače ojačane ivice koje su nešto veće nego što je to uobičajeno kod drugih futrola. Uzrok leži u specifičnom cevastom dizajnu koji omogućava apsorpciju udarca.

Okvir

Nešto veća težina cele futrole je posledica primene prilično debelog dvoslojnog materijala koji obezbeđuje višestruku zaštitu. Spoljni, vodootporni, sloj je od EVA sunđera koji je poznat i kao sunđerasta guma. Unutrašnji sloj je izrađen od lagane poliuretanske pene (sunđera), koja se polako ugibanje pod pritiskom, ali isto tako polako i vraća u prvobitni položaj. Sve ovo omogućava da efekat udarca ili pada bude minimalan, pa je samim tim i mogućnost za oštećenje laptopa neuporedivo manja. Po tom pitanju je ova futrola najbolja od svih koje smo do sada imali priliku da vidimo.

Slojevi

Unutar futrole se nalazi mali džep u koji moćete smestiti par sitnica.  

 

Dzep

 

S obzirom da Elecom Zeroshock IV Advanced nema ručku, jasno je da nije pogodan za dugo nošenje u ruci, posebno ako je u pitanju veći laptop. Zato vam omogućava da laptop nosite u rancu, koferu ili čemu god hoćete, bez bojazni da će se u nekom incidentu oštetiti. S obzirom na nivo zaštite koji pruža, cena je prihvatljiva, naročito ako imate malo skuplji laptop.

 

Zeroshock IV laptop torba

 

Testirani primerak je namenjen laptopovima dijagonale ekrana 14-15,6 inča, a u ponudi ima i manjih i veći modela (ukupno 6 veličina, od 10 do 18,4 inča).

SPECIFIKACIJA – Elecom Zeroshock IV Advanced 

Unutrašnje dimenzije 375 x 280 x 45 mm
Odgovara laptopovima dijagonale ekrana do 15,6 inča
Materijal Poliuretan, EVA
Cena (£) 23,95
Kontakt GearZap

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *