CoolerMaster Notepal W1

Pregrevanje je čest problem i kompanija CoolerMaster nudi zanimljivo rešenje. Uređaj nosi naziv NotePal, a model sa našeg testa ima oznaku W1, što znači da je namenjen laptopovima sa 15" i 17"-nim wide ekranima. Ovaj NotePal postoji u dve boje – srebrnoj i crnoj, tako da ga možete uklopiti sa bojom vašeg notebook-a. Kada govorimo o dizajnu, moramo da primetimo kako je ovo veoma lep proizvod. Činjenica je da je prethodna izjava krajnje subjektivna, ali se i veliki broj prijatelja autora ovog teksta, složio sa njim. Izrađen od aluminijuma, donekle zaobljenih linija, NOTEPAL W1 neće ostati neprimećen. Njegova osnovna svrha jeste odvajanje vašeg prenosnika od podloge radi boljeg protoka vazduha, što naravno rezultuje njegovim boljim hlađenjem. Da bi bolje prijanjao na površinu, NotePal W1 poseduje gumene nožice. Pored toga, model na testu poseduje i tri veoma tiha ventilatora prečnika 7 cm što dodatno snižava temperaturu.

Ventilatori na CoolerMaster NotePal W1
CoolerMaster NotePal W1 sa dva ventilatora

Takođe postoji i verzija sa jednim ventilatorom manje. Napajanje je dobro rešeno i ta tri ventilatora struju "uzimaju" iz jednog USB porta na notebook-u preko kabla. Notepal W1 poseduje još jedan USB priključak na poleđini, a pored njega je i prekidač na koji gasite odnosno palite ventilatore.

Prekidac i USB portovi na CoolerMaster Notepal W1
Prekidac i USB portovi na CoolerMaster Notepal W1

Pošto su zaista nečujni, savetujemo da vam uvek budu upaljeni, jer su od velike koristi u borbi protiv toplote. Kada ugasite notebook obratite pažnju da ugasite i ventilatore, pošto će oni nastaviti da se vrte i troše struju iz vašeg prenosnog računara. Pored funkcije hlađenja ovaj proizvod ima i ergonomsku vrednost, jer postavlja vaš prenosni računar pod ugao od petnaestak stepeni, što rezultuje daleko prirodnijim položajem pri kucanju. Primetno je daleko manje umaranje zglobova nego kada notebook stoji paralelno sa stolom. Da nije namenjen isključivo modelima notebook-ova sa velikim monitorom, govori u prilog da su i temperature na manjim prenosnicima bile dosta niže, a i kucanje je bilo prijatnije. Iako sa strane ostaje poveća količina mesta, to ne smeta u svakodnevnoj upotrebi. Stoga, konačna presuda je da je u pitanju izuzetno koristan proizvod koji je "prijatelj" ne samo vašeg prenosnog računara već i vas samih.

CoolerMaster NotePal W1
Dimenzije (D x V x š u mm)
400 x 300 x 22
Materijal
Legura aluminijuma
Brzina ventilatora
1500 o/min
Nivo buke
21 dBA
Težina
1,56 kg
Cena
40 evra
Više informacija

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *