COOLER MASTER SNA 95 UNIVERZALNI PUNJAČ ZA LAPTOP

Bilo da ste kupili polovan laptop bez punjača, oštetili ili izgubili svoj originalni, možete se naći u neprijatnoj situaciji da vam laptop postane neupotrebljiv. Šta činiti ako originalnog punjača više nema u prodaji ili se na isporuku čeka nekoliko nedelja? Rešenje je jednostavno – potražite univerzalni punjač za laptop. Upravo takav uređaj predstavljamo danas, a oznaka mu je Cooler Master SNA 95.

 

Cooler Master SNA 95 univerzalni punjac za laptop

 

Jednostavnih linija, CoolerMaster SNA 95 (Slim Notebook Adapter) deluje elegantno i neće ga se postideti ni vlasnici "fancy" laptopova. Gornja površina je od crne plastike, dok su nosač i donja strana tamno sivi. Kao što mu i ime sugeriše, neobično je tanak, što ni na koji način nije negativno uticalo na funkcionalnost. Osnovni deo adaptera je dimenzija 145x75x17 mm, a kada se postavi na nosač visina naraste na 30 mm.

 

SNA 95 univerzalni punjac

 

CM SNA 95 univerzalni punjač radi bez ikakvih dodatnih podešavanja, a na vama je samo da izabere odgovarajući konektor. Pored konektora koji se već nalazi na samom uređaju, dobijate i osam dodatnih konektora koji pokrivaju veoma široku paletu laptopova. Poseban držač sa dodatnim konektorima je funkcionalan i lepo oblikovan. Na kutiji se nalazi kratak vodič koji će vam pomoći da lakše odredite koji konektor vam treba, a sve u zavisnosti od toga ko je proizvođač laptopa. Nemojte da vas zbuni boja vašeg starog konektora, jer su bitni parametri oblik i veličina, a ne boja.

 

Dodatni konektori

 

Cooler Master SNA 95 univerzalni adapter može strujom da "napoji" laptopove čija potrošnja ne prelazi 95 W (otuda i broj 95 u imenu), što je sasvim dovoljno za najveći broj laptopova koji se mogu naći na našem tržištu. Mi smo ga isprobali sa dva laptopa koji su poprilični potrošači (Acer Aspire 7738G i HP Probook 4710s) i sve je radilo savršeno. Brzina punjenja baterije je bila ista pri korišćenju Cooler Master SNA 95 i originalnog punjača. Po tvrdnjama proizvođača SNA 95 može izdržati i kratkotrajna opterećenja čak do 150 W, ali to nismo bili u prilici da proverimo jer je veoma teško naći laptop koji troši toliko.
Detalji su ono što odvaja odličan od prosečnog proizvoda, a Cooler Master se potrudio da SNA 95 bude više od još jednog u nizu univerzalnih adaptera. Već smo pomenuli da se uz uređaj dobija i nosač, koji ima dvostruku ulogu. Prva je da adapter izoluje od okoline jer se ovaj prilikom dugotrajnog rada pod velikim opterećenjem može pristojno zagrejati. Ovo se dešava ukoliko je laptop koji se napaja veliki potrošač, odnosno ako ima snažne komponente. Druga namena je pravi primer kako jednostavna ideja može puno da znači, a reč je o tome da se između dve ploče nosača nalazi prostor za namotavanje kablića, gde možete sakriti sav višak. Zahvaljujući ovome nećete morati da se upetljavate u kablove i dobijate mnogo uredniji radni prostor.

 

nosac SNA 95

 

Ukoliko se niste ranije informisali o svim mogućnostima CM SNA 95 univerzalnog adaptera, verovatno će vas nakon kupovine iznenadili postojanje USB porta na njegovoj bočnoj strani. Možete ga koristiti za punjenje raznih uređaja koji imaju mogućnost punjenja preko USB-a (MP3 plejeri i GPS uređaji, na primer), što vam štedi broj punjača koje morate poneti na put. Pored toga, jačina struje na ovom USB portu je 1 A, dok obični imaju 0,5 A, što omogućava dosta brže punjenje uređaja.

 

CM SNA 95 USB port

 

Na gornjoj strani je smešten LED indikator koji menja boju u zavisnosti od režima rada (bela boja označava napajanje laptopa, dok plava govori da se pune USB uređaji).

 

SNA95 univerzalni adapter

 

Boljim poznavaocima će verovatno značiti informacija da SNA 95 poseduje sledeće zaštite: SCP – Short circuit protection, OCP – Overcurrent protection, OTP – Overtemperature protection, OVP – Overvoltage protection i OPP – Overpower (overload) protection.
U paketu se dobija i vrećica za nošenje, što samo pojačava utisak kompletnosti proizvoda i visokog stila koji krasi Cooler Masterove proizvode. Iako smo ga podvrgli priličnom opterećenju, Cooler Master SNA 95 se tokom testiranja nijednom nije zagrejao toliko da ga je bilo nemoguće držati u ruci, što nam se dešavalo sa pojedinim originalnim adapterima. Kada se sve uzme u obzir, ocena koju zaslužuje ovaj univerzalni punjač je veoma visoka i možemo ga toplo preporučiti.

SPECIFIKACIJA – Cooler Master SNA 95 RP-095-D19A-A1

 Dimenzije  145 x 75 x 17-30 mm
 Izlazna snaga  95 W (Peak 150 W)
 Izlazne vrednosti  19 Vdc – 4,74 A
 Izlazne vrednosti – USB  5 Vdc – 1 A
 Cena (€)  75
 Kontakt  Cooler Master

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *