COOLER MASTER NOTEPAL X3

U ove vrele dane nije lako ni ljudima, ali ni laptopovima. Jedan od načina da pomognete svom ljubimcu je da mu nabavite kuler, odnosno postolje za hlađenje. Da bi vam olakšali izbor odlučili smo da isprobamo jedan od kvalitetnijih uređaja ove vrste. Cooler Master NotePal X3 je kuler za laptopove veličine dijagonale do 17 inča. Spada u grupu aktivnih hladnjaka jer poseduje ventilator.

 

Cooler Master NotePal X3

 

Cooler Master Notepal X3 je izrađen kombinovanjem metala i plastike. Najveći deo kućišta je od crne mat plastike, a gornja površina je metalna mrežica, takođe crne boje. Jedini detalji koji se izdvajaju su plave trake pri vrhu i dnu postolja. Kao što smo više puta pominjali, metal bolje provodi toplotu od plastike, pa je metalna mrežica odličan izbor koji poboljšava hlađenje. Simpatičan detalj su prorezi sa čeone strane koji omogućavaju hlađenje dlanova tokom rada.

 

NotePal X3

 

Sa donje strane se nalaze dve sklopive nožice, kojima se postolje može izdići za 2 cm, čime se poboljšava ergonomija. Vrhovi nožica su gumirani, tako da postolje neće kliziti, ali ni grebati podlogu. U pakovanju se pored samog kulera dobija i USB kablić za povezivanje sa laptopom.

 

CoolerMaster NotePal X3

 

Svi konektori i tasteri su smešteni sa bočne leve strane, bliže korisniku. Tu su Mini USB preko koga se uređaj napaja, USB out koji vam nadoknađuje zauzeti USB port na laptopu, potenciometar za regulaciju broja obrtaja ventilatora i dva tastera. Prvi taster služi za uključivanje i isključivanje ventilatora, a drugi reguliše rad LE dioda.

 

Cooler Master NotePal X3 konektori

 

Ventilator je impresivnih dimenzija i ima prečnik od čak 20 cm. Na najvećem broju obrtaja je prilično bučan, što nas je malo iznenadilo s obzirom na veličinu, dok je u nižim režimima rada šum sasvim prihvatljiv. Dobra stvar u celoj priči je što je čak i na polovini od maksimalnog broja obrtaja hlađenje veoma dobro, zahvaljujući velikom protoku vazduha.
Ukoliko volite svetlosne efekte, možete uključiti četiri LE diode koje su smeštene u uglovima, unutar kućišta i emituju plavičastu svetlost. Usmerene su ka ventilatoru, tako da prave lep efekat.

 

Cooler Master NotePal X3 LED

 

Cooler Master NotePal X3 nije bešuman, ali zato svoj osnovni zadatak, hlađenje laptopa, izvršava besprekorno, pa je i relativno visoka cena opravdana.

SPECIFIKACIJA – COOLER MASTER NOTEPAL X3 R9-NBC-NPX3-GP 

Dimenzije 400 x 310 x 51~71mm
Dimenzije ventilatora 200 x 200 x 20 mm
Brzina obrtanja ventilatora 500-850 o/min
Materijal Metalna mrežica i plastika
Težina 900 g
Cena (€) 54
Kontakt Laptop Centar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *