COOLER MASTER NOTEPAL U1 I NOTEPAL U2

Velika ponuda kvalitetnih laptop kulera obezbedila je Cooler Masteru vodeću poziciju na tržištu, ali ih to nije uspavalo pa novi modeli stalno pristižu. Ovog puta vam predstavljamo dva modela – Cooler Master Notepal U1 i Notepal U2. Identičnog su dizajna, a razlikuju se samo po veličini. Iako jednostavan, ovaj dizajn krije dodatnu funkcionalnost.

 

Cooler Master Notepal U1
 
 

 Novi Cooler Master NotePal laptop kuleri se drastično razliku od gotovo svih prethodnih modela iz ove popularne serije. NotePal U1 i U2 spadaju u grupu pasivnih kulera, što znači da nemaju ventilator. Da budemo precizni, postoje i varijante sa ventilatorima koji se po potrebi mogu skinuti, ali modeli na našem testu nisu imali tu mogućnost.
Ovi kuleri izgleda veoma lepo i elegantno, što smo već i navikli kada su Cooler Masterovi proizvodi u pitanju. Odlikuje ih veoma jednostavan dizajn, a mogu se naći u dve boje – sivoj i crnoj. Osnova U2 notepala je od brušenog aluminijuma koji je perforiran zarad bolje cirkulacije vazduha. O dobrim provodnim svojstvima aluminijuma smo pisali više puta, pa verujemo da vam je dobro poznato da omogućava efikasno hlađenje. Aluminijum je takođe poznat i kao mek metal, ali je u ovom slučaju dovoljno debeo pa je konstrukcija sasvim solidne čvrstine.

 

Cooler Master Notepal U2

 

U gornjim uglovima i duž gotovo cele donje ivice nalaze se gumeni odbojnici koji sprečavaju proklizavanje laptopa, ali činjenica da se pomenuti odbojnici nalaze i sa unutrašnje strane govori o skrivenoj funcionalnosti. Naime, Notepal U2 i U1 hladnjaci se mogu koristiti i za zaštitu laptopa prilikom transporta. Ukoliko vaša omiljena torba nema ojačanja i ne štiti laptop u dovoljnoj meri, tu su Cooler Master Notepal U1 i U2. Zbog ovoga Notepal U serija koncepcijski pomalo podseća na Choiix Ergonomic Metal Sleeve. Zadnji deo, gledan sa strane, ima oblik slova U, pa laptop lepo naleže, a guma sprečava kontakt sa metalom i oštećenje. Na slici možete videti kako je osmišljeno čuvanje laptopa.

 

Notepal

 

Notepal U2 je veći i namenjen je laptopovima dijagonale ekrana od 14 do 17 inča, dok se U1 može koristiti za hlađenje netbokova i laptopova čiji ekrani ne prelaze 12 inča.
Iako stepen hlađenja nije na nivou kulera sa ventilatorima, NotePal U1 i U2 imaju šta da ponude i biće interesantni ljudima čiji se laptopovi ne greju previše, ali zbog relativno slabog kućišta zahtevaju dodatnu zaštitu prilikom transporta. Ne treba smetnuti sa uma i da su U1 i U2 primetno jeftiniji od drugih Notepal kulera, što takođe može biti bitan faktor prilikom kupovine.

 SPECIFIKACIJE – COOLER MASTER NOTEPAL U1 i NOTEPAL U2

  NOTEPAL U1 NOTEPAL U2
Materijal Al+guma Al+guma
Dimenzije [mm] 269 x 210 x 53 343 x 266 x 58,6
Težina [g] 265 580
Cena [€] 18 23
Kontakt Cooler Master Cooler Master

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *