COOLER MASTER NOTEPAL ERGOSTAND KULER

Jedno se mora priznati, Cooler Master je neumoran u izbacivanju novih laptop kulera i zaista je neverovatno kako iz jednog relativno jednostavnog uređaja uspevaju da izvuku toliko varijacija. Najnoviji model nosi naziv NotePal ErgoStand, pri čemu je Ergo skraćenica od ergonomski. Ovaj NotePal je najlakše opisati kao kombinaciju starog NotePal S i nedavno testiranog Notepal Ax, a namenjen je laptopovima dijagonale ekrana do 17 inča.

 

Cooler Master NotePal ErgoStand

 

Izrađen je od crne plastike, sa metalnom mrežicom na kojoj su četiri gumena odbojnika, koja sprečavaju proklizavanje laptopa, ali i štite od grebanja. Konstrukcija je vrlo robustna, a direktna posledica toga je nešto veća težina (malo preko jednog kilograma). Iako je veći deo od plastike, uređaj ostavlja utisak kvalitetnog proizvoda, sa vrlo dobrom završnom obradom.

 

NotePal ErgoStand

 

Kada se postavi u horizontalni položaj, prednja strana ErgoStanda je poprilično izdignuta, što u prvom trenutku može biti neobično. S obzirom na to da je jedna od glavnih prednosti ovog modela mogućnost podešavanja nagiba, ovakav položaj postaje logičniji. Naime, što je nagib veći, to je prednja strana bliža podlozi, da bi se pri maksimalnom nagibu i oslonila na nju. Nagib se može podešavati u pet koraka, pri čemu je maksimalni pod uglom od 45 stepeni. Pri ovako velikom nagibu laptop bi skliznuo, pa je potrebno nešto što će ga pridržavati. To "nešto" su dva mala plastična držača koja se po potrebi mogu i skinuti. Deo držača na koji naleže laptop je gumiran, pa nećete izgrebati svog ljubimca. Veoma je praktična mogućnost podešavanja razmaka između držača, jer se time mogu izbeći problemi sa blokiranjem pristupa konektorima na čeonoj strani laptopa.

 

NotePal Ergostand drzac

 

Centralni deo dosta podseća na NotePal Ax, s tim što ErgoStand nema svetlećih elemenata. Veliki ventilator prečnika čak 14 cm obezbeđuje dovoljan protok vazduha za dobro hlađenje, ne remeteći vaš mir i tišinu, jer je veoma tih u radu. Potenciometrom možete podesiti optimalan broj obrtaja kako biste dobili najbolji odnos hlađenja i šuma koji se pri tome stvara.

 

NotePal ErgoStand prekidac

 

Prekidač za paljenje ventilatora, kao i potenciometar za regulisanje broja obrtaja su sa leve strane, ali su prilično uvučeni pa nisu baš nadohvat ruke. ErgoStand se sa laptopom povezuje preko USB-miniUSB kablića koji se dobija u paketu. Sa desne strane su četiri USB porta, što znači da je ovo postolje ujedno i USB hab. Kako su USB portovi na laptopovima često deficitarna roba, ovo će mnogima biti veoma značajan dodatak osnovnoj funkciji. Sa zadnje strane su dve štipaljkice oko kojih možete obmotati USB kablić kada ga ne koristite ili ako vam je predugačak.

 

ErgoStand USB hub

 

S obzirom na to da košta skoro isto kao model Ax, a da poseduje mogućnost podešavanja nagiba, kao i četvoroportni USB hab, može se reći da Cooler Master NotePal ErgoStand predstavlja vrlo dobru kupovinu.

SPECIFIKACIJA – COOLER MASTER NOTEPAL ERGOSTAND R9-NBS-4UAK 

Dimenzije 370 x 265 x 33-58 mm
Broj i dimenzije ventilatora 1 – 140 x 140 x 15 mm
Brzina obrtanja ventilatora 750-1400 o/min
Materijal Metalna mrežica i plastika
Težina 1,05 kg
Cena (€) 34
Kontakt Comtrade Shop

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *