COOLER MASTER NOTEPAL B2

Našu pažnju je ovog meseca privukao novi kuler za prenosne računare iz poznate i prepoznatljive Cooler Masterove NotePal serije, sa oznakom B2. Izrađen je od aluminijuma, zahvaljujući čijim svojstvima NotePal B2 dobro odvodi toplotu, zadržavajući malu masu. Kvalitet izrade je odličan, pa je Cooler Master još jednom opravdao dobru reputaciju. Brušeni aluminijum u kombinaciji sa crnom bojom čini NotePal B2 izuzetno dopadljivim.

Cooler Master NotePal B2

 Namenjen je laptopovima dijagonale ekrana do 15 inča, a konstrukcijskim izmenama uklonjen je jedan od potencijalnih nedostataka nekih ranijih modela. Sada ničim nije ometen pristup čeonom delu laptopa, pa se bez problema mogu koristiti svi konektori, a ni zvuk nije prigušen ukoliko su zvučnici u tom delu. Glavna radna površina NotePal-a je pod nagibom, pa je rad na laptopu udoban i lak. Središnji deo je neznatno udubljen, što olakšava cirkulaciju vazduha, a samim tim i poboljšava hlađenje. Uređaj poseduje male gumene stopice, pa ne postoji bojazan od eventualnog grebanja podloge na koju je postavljen. Sa zadnje strane se nalaze 2 USB porta (od kojih se jedan koristi za povezivanje sa laptopom i napajanje ventilatora) i ON/OFF prekidač.

CoolerMaster Notepal B2 hladnjak

 Aktivni deo NotePal-a B2 čine dva 70-milimetarska ventilatora, koji se vrte brzinom od 1500 rpm i praktično su bešumni, što je detalj na koji sve više kupaca obraća pažnju. Relativno mali ventilatori koji se vrte na malom broju obrtaja su recept za tih uređaj, ali je posledica toga i relativno mali protok vazduha. Stoga je za maksimalni efekat hlađenja poželjno da se otvor za ventilaciju sa donje strane laptopa poklopi sa jednim od ventilatora na NotePal-u. Utisak bi bio još povoljniji da postoji regulator brzine obrtaja ventilatora, ali to je očigledno ostavljeno za neke skuplje modele. Vredi napomenuti da će, zahvaljujući termalnim karakteristikama aluminijuma, B2 ohladiti vaš laptop za par stepeni čak i bez uključivanja ventilatora. Na kraju ostaje utisak da uprkos nekim sitnim nedostacima, NotePal B2 svoj posao obavlja maksimalno korektno.

SPECIFIKACIJA – COOLER MASTER NOTEPAL B2 

Dimenzije 320 x 308 x 51mm
Broj i dimenzije ventilatora 2 – 70x70x15 mm na 1500 rpm
Materijal Legura aluminijuma
Cena (€) oko 30
Kontakt www.coolermaster.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *