COOLER MASTER NOTEPAL Ax

Cooler Master Notepal Ax je još jedan u nizu zanimljivih i kvalitetnih laptop kulera, a odlikuje ga jednostavan, moderan i privlačan dizajn. Središnjim delom dominira crna metalna mrežica, dok je ostatak od tamno sive plastike. Svi spojevi su dobro uklopljeni, a ivice fino obrađene, pa je očigledno da se Cooler Master nije igrao sa svojim ugledom. Detalj koji izdvaja Ax od modela koje smo ranije testirali je veliki ventilator, prečnika čak 140 mm.

 

NotePal Ax laptop kuler

 

Zahvaljujući velikom prečniku ventilator odlično hladi, a nije ni bučan. Tek na maksimalnom broju obrtaja buka postaje primetna, ali ako se broj obrtaja smanji na oko 90% dobija se odličan odnos hlađenja i šuma. Pored rešetke, koja je neposredno ispod ventilatora, cirkulaciju vazduha pospešuju i prorezi na bočnim stranama.

 

Cooler Master Notepal Ax
 
Notepal Ax

 

Zahvaljujući svemu navedenom, NotePal Ax omogućava dobro hlađenje, uprkos relativno malom broju obrtaja ventilatora. NotePal Ax je primetno tiši od Infinite modela, pa će biti veoma interesantan ljudima koji tišinu stavljaju na vrh liste prioriteta, a traže i dobre performanse u hlađenju.
Sa desne strane uređaja se nalazi potenciometar kojim se reguliše broj obrtaja ventilatora (od 700 do 1400 RPM), a sa zadnje strane je smešten prekidač za paljenje i gašenje. Tik uz prekidač su smeštena i dva USB porta, od kojih jedan služi za povezivanje kulera sa laptopom (odgovarajući kablić se dobija u paketu), a drugi ostaje slobodan.

 

Notepal Ax postolje

 

Peraja ventilatora su od poluprovidne plastike, a unutar kućišta se nalaze četiri LE diode koje ih osvetljavaju plavičastom svetlošću. Efekat koji se dobija je simpatičan i ne previše napadan, mada bi pojedini korisnici možda voleli da imaju opciju isključivanja dioda.

 

Cooler Master Notepal Ax

 

Sa donje strane se nalaze sklopive nožice (kao na tastaturama) koje omogućavaju da se zadnja strana postolja dodatno izdigne, čime se dodatno poboljšava ergonomija. Cooler Master NotePal Ax spada među teža postolja, ali je njegovih 860 grama i dalje sasvim prihvatljivo jer će se kuler uglavnom nalaziti na radnom stolu.

 

Notepal Ax kuler

 

Testirani model je namenjen hlađenju laptopova dijagonale ekrana od 12 do 15,4 inča, ali može poslužiti i za one do 17 inča. Cena Ax-a je u rangu ostalih Notepal-ova, a tih rad i efikasno hlađenje ga svrstavaju među najbolje Cooler Master kulere, pa smo sigurni da će imati veliki uspeh na tržištu.

Cooler Masterova ponuda laptop kulera je zaista velika, pa ako želite kompletnu paletu možete pogledati OVDE. Tu možete pronaći i uporedne specifikacije modela koji vas interesuju.

SPECIFIKACIJA – COOLER MASTER NOTEPAL Ax R9-NBC-4WBK-GP 

Dimenzije 383 x 289 x 46 mm
Broj i dimenzije ventilatora 1 – 140 x 140 x 15 mm
Brzina obrtanja ventilatora 750-1400 o/min
Materijal Metalna mrežica i plastika
Težina 860 g
Cena (€) 32
Kontakt Cooler Master

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *