COOLER MASTER NOTEPAL A100

Možda će nekome opis uređaja za hlađenje laptopa u sred zime izgledati malo čudno, ali verujemo da retko ko koristi svoj laptop napolju, a u stanovima se jake mačine mogu pregrejati čak i zimi. Pored toga, poboljšanje ergonomije nikad nije na odmet, a to većina laptop kulera nudi pored hlađenja. Zato smo proverili kakav je u praksi Cooler Master Notepal A100 Cooling Pad.

 

Cooler Master Notepal A100

 

U kutiji se pored samog Notepala nalaze kraće uputstvo i USB kablić. Cooler Master Notepal A100 je elegantan uređaj, potpuno crne boje i predviđen je za hlađenje laptopova sa ekranom do 15 inča. Sa gornje strane se nalazi čvrsta aluminijumska rešetka. Više puta smo pominjali da je aluminijum odličan izbor jer ne samo da je kvalitetniji i dugotrajniji od plastike, nego i doprinosi boljem hlađenju laptopa.

 

Notepal A100

 

U centralnom delu je otvor u obliku Cooler Master logoa, a ispod njega se nalazi veliki ventilator prečnika 14 cm. Ostatak kućišta je od plastike pristojnog kvaliteta. Gornja površina ovog hladnjaka je pod nagibom, pa će vam ruke prirodnije ležati na laptopu i manje se umarati.

 

Notepal A100

 

Sa leve bočne strane se nalaze dva USB porta i Power taster. Stigli smo i do najbitnijeg dela – hlađenja. Cooler Master Notepal A100 svoj osnovni zadatak obavlja veoma dobro. Protok vazduha je veliki, pa je i hlađenje dobro, ali ventilator nije tih koliko smo očekivali. Naravno, nije to neka velika buka, ali hučanje je primetno. Zato nam kod ovog modela nedostaje potenciometar za regulaciju broja obrtaja ventilatora, koji smo viđali na skupljim modelima.

 

CoolerMaster Notepal A100

 

Cena testiranog uređaja nije zanemarljiva, ali kvalitet opravdava uloženi novac. Ako vam ne smeta nešto bučniji rad, Notepal A100 će svoj posao obaviti više nego korektno.

SPECIFIKACIJA – COOLER MASTER NOTEPAL A100 R9-NBC-A1HK-GP 

Dimenzije 350 x 226 x 63 mm
Dimenzije ventilatora 140 x 140 x 15 mm
Brzina obrtanja ventilatora 1400 o/min
Materijal Metalna rešetka i plastika
Težina 730 g
Cena (€) 30
Kontakt Cooler Master

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *