CHOIIX LAPTOP KULER

Gotovo svi prethodno opisani kuleri za laptopove su se odlikovali robusnom izradom, sa naglaskom na intenzivno hlađenje. Choiix C-HL01-WS Air-Through je koncipiran nešto drugačije. Pre svega, ovo je najelegantniji kuler sa kojim smo se do sada susreli, a dizajnom asocira na Apple MacBook laptopove, kojima je prevashodno i namenjen. Naravno, savršeno će se uklapati i sa drugim malim i laganim laptopovima, dijagonale ekrana do 14 inča.

 

Choiix laptop kuler

 

Urađen je u belo-srebrnoj kombinaciji boja, a korišćeni materijali su aluminijum, guma i plastika. Aluminijum svojim provodnim svojstvima dodatno poboljšava hlađenje laptopa. Krajevi koji naležu na podlogu su gumirani, pa hladnjak ne proklizava, a i ne grebe se podloga.
Konstrukcija ovog kulera se znatno razlikuje od uobičajene. U sredini se nalazi veliki otvor kroz koji struji hladan vazduh. Zadnji deo je izdignutiji nego na drugim kulerima, jer se upravo u tom delu nalaze dva ventilatora koji uvlače vazduh i distribuiraju ga pod laptop. Njihov prečnik nije veliki (60 mm), pa je broj obrtaja morao biti nešto veći, da bi se postigli zadovoljavajući efekti hlađenja. Negativna strana je nešto veći nivo buke, ali ne toliki da bi smetao, osim možda u izuzetno tihoj prostoriji.

 

Choiix laptop postolje

 

Choiix Air-Through laptop kuler je ujedno i USB hub, jer pored miniUSB porta, preko koga se priloženim kablićem povezuje sa računarom, poseduje još četiri USB porta. Tri USB porta se nalaze sa leve strane, a jedan sa desne. S obzirom na to da na laptopovima (pogotovo malim) retko kad ima dovoljno USB konektora, ovo je priličan plus za Choiix kuler. Sa desne strane se još nalaze i pomenuti miniUSB, prekidač za ventilatore i signalna lampica. USB portovi su neznatno uvučeni, pa se morate nagnuti da bi ih lakše uočili i povezali druge uređaje.
U poslednje vreme sve više proizvođača laptopova predstavlja modele kojima je naglasak na modernom dizajnu. Choiix Air-Through ne treba vezivati isključivo za Mac prenosne računare. Ovaj kuler predstavlja simpatičnu opciju za sve kojima je dizajn bitna stavka.

SPECIFIKACIJA – Choiix C-HL01-WS Air-Through laptop kuler

Dimenzije 350 x 330 mm
Težina 830 grama
Materijal Aluminijum, plastika, guma
Ventilatori 2×60 mm
Cena (€) Uzorak
Kontakt www.choiix.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *